Belevághatunk a, , baba gyártásba? " S ha igen, akár azonnal?

Figyelt kérdés
2013. szeptember 22-től egészen 2017.február 28-ig voltam egy cégnél, havi nettó 90 ezer fizuért. Nem volt megszakítás a munkaviszonyomban, mert az új helyen azonnal kezdtem. Itt havi 140 a nettóm. A kérdésem az lenne, hogy mivel nem sok ideje vagyok itt, ha terhes leszek, s ha indokolt, elmehetek e egyáltalán táppénzre innen?( eü.-ben dolgozom.) Illetve a gyed-nél, akkor mindkét munkáltatótól kellenek majd papírok? Buta vagyok ehhez...Köszönök minden segítséget.
2017. jún. 19. 22:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
Amíg egy érző emberi lénnyel kapcsolatban a "gyártás" szót használod, addig nagyon kérlek, hogy NE!
2017. jún. 19. 23:26
 2/15 A kérdező kommentje:
Ugyan kérlek...menj máshova okoskodni . Értelmes válaszokat várok s a tiéd láthatóan nem az.
2017. jún. 19. 23:38
 3/15 anonim ***** válasza:
75%
Persze, megépítitek a babagyárat, beszerzitek az alapanyagokat és mehet.
2017. jún. 19. 23:54
 4/15 A kérdező kommentje:
Jesszus...azt hittem itt normális emberek vannak.
2017. jún. 20. 00:25
 5/15 anonim ***** válasza:
59%
Eü-ben dolgozva tudhatnád, hogy ez nem keresőképtelenséget jelent, ha a munkád nem végezhető terhesen.
2017. jún. 20. 05:18
 6/15 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, ha nem telik el 30 nap a két munkaviszony között, akkor "folyamatosnak" számit, tehát bármikor elmehetsz táppénzre. A másik kérdésre sajnos nem tudom a választ. Ötleteim lennének, de nem akarlak összezavarni.
2017. jún. 20. 09:37
 7/15 anonim ***** válasza:

Ha indokolt, akkor elmehetsz táppénzre.

Gyednél csak a mostani munkahelyen elért jövedelmed fog számítani, és neked csak egy igénylőlapot kell majd leadnod, a többit az OEP bekéri az illetékesektől.

2017. jún. 20. 11:44
 8/15 fosfosfosfos válasza:
31%
Igen. És a sok barom hadd lovagoljon a gyártás kifejezésen. Ezek azok az emberek akik nem "terhesek" mert a gyerek nem teher. :D Közben fogalmuk sincs a szó eredetéről.
2017. jún. 21. 00:10
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha a 2 munkahely közt nem volt 30 napnál több megszakítás, akkor igen, elmehetsz rögtön táppénzre, akár szülésig. A régi munkahelyeddel semmi teendőd, csak az új helyeden elért jövedelmed fogják nézni. Először csedre mehetsz, legkorábban a szülést megelőző 28-dik naptól. Ha a munkahelyed TB kifizető, akkor ők fogják intézni a csedet és gyedet, neked csak az igénylőpapírokat kell majd kitölteni, ebben az esetben ők is fogják neked utalni az ellátásokat. Ha nem kifizetőhely akkor az OEP utalja. Családi pótlékot és egyszeri anyasági segélyt majd neked kell intézni az OEP családtámogatási osztályán. Amúgy bruttó bérből fognak majd számolni, nem a nettó a lényeges. Bruttó bér 70%-a a csed és gyed is.
2017. jún. 21. 10:06
 10/15 anonim ***** válasza:
25%

Ha normális kérdésed van, akkor normális választ fogsz kapni.

Kiváló példa vagy arra, hogy mindig a hülyék akarnak szaporodni.

2017. jún. 25. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!