Mire számíthatok?
Sziasztok!
17.hetes kismama vagyok. Munkahelyem még nem volt, mert a tanulmányaimat az idén fejeztem be június 8.-án. Kérdésem az lenne hogy mit fogok kapni ha megszületik a baba? Illetve a TB az sehogy se fog járni már?
Milyen szintű iskolát végeztél?
Gyes fog neked járni a gyerek 3 éves koráig, 28000 ft körül van. Családi pótlék 12000 ft kb. Ha van férjed, élettársad, akkor ő 10000 ft adókedvezményt kaphat, ha dolgozik.
Egyszeri anyasági támogatást kaphatsz, ha jársz terhesgondozásra és minimum 4 pecsét van a kiskönyvedben.
Újra első vagyok.
Ha egyetemre jártál akkor kaphatsz diplomás gyedet még, ha két éven belül van 2 aktív nappali féléved.
Mit értesz azon hogy TB sehogy se fog járni?
Diplomás GYED és GYES alatt nem kell fizetned magad után egészségbiztosítási szolgáltatási járulékot.
CSED/GYED-et már lekésted, ahhoz egy évet kellene ledolgozni szülésig.
Nem vagyok diplomás, egyszerű középiskolában végeztem.
A tb-t azért kérdeztem, mivel nincs diákigazolványom így június 8-al megszűnt a tanulói jogviszony, tehát a tb-t nem az iskola fizeti utánam. Terhesen meg sehova se vesznek fel dolgozni, max ugy ha nem mondom meg hogy mivan, de már ugyis látszik szoval mindegy.
A tb-t fizetned kell magad után. Beslattyogsz a NAV-hoz és intézed. Elvileg okt. 31-ig még kéne lennie diáknak és tb-nek is, de lehet változott
Majd ha a gyerek meglesz, megigényled a gyes-t és amellett már nem kell tb-t fizetned, mert vonják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!