Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mire számíthatok, hogy lenne...

Mire számíthatok, hogy lenne a legjobb anyagilag?

Figyelt kérdés
2017. január közepére várom a babám, most még egy hónapja vagyok terhes. Jelenleg március 2. óta közmunkaprogramban vagyok alkalmazva, bruttó bérem 79.000 ft. tavaly volt rendes 8 órás munkaviszonyom, szeptember 30-ig, utánna 5 hónapig munkanélkülin voltam, kaptam 2 hónapig a munkanélkülit, aztán 3 hónapig az aktív korúak ellátását. Kérdésem az lenne, hogy mennyi gyes-t, gyedet stb. kaphatok? próbáltam utánaolvasni, de nem igazán értem a rendszerét... mennyivel járnék jobban, ha az utolsó pillanatig dolgoznék, mint hogy viszonylag hamar (mondjuk júniusban) hazajönnék?
2016. máj. 5. 22:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Ahol szeptember 30ig dolgoztál, ott mennyi ideig melóztál? Attól is függ az egész. :)
2016. máj. 5. 22:34
 2/5 anonim ***** válasza:

az a kérdés, hogy meddig vagy közmunkába?

és mit jelent az, hogy hazajössz?

a 3 hónap aktív korúak segély nem számít bele, a 2 hónap munkanélküli igen, plusz amit most ledolgoztál, ugye az a 2 hónap. emellé még kéne 8 hónap tavalyról, az megvan, tavaly végig dolgoztál?

szülés pillanatában lesz munkaviszonyod?

gyes 28.000.-, gyed az pedig a fizud 70%-a lenne

2016. máj. 5. 22:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Tavaly egész januártól 8 órában dolgoztam, 120-majd 122 ezer ft bruttóm volt. a munkaviszonyom jövő év február 28-ig tart
2016. máj. 5. 22:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Jah és úgy hazajönnék, hogy táppénzre eljönnék. Akkor eleve mennyi táppénzt kapnék, mert azt se tudom, meg mivel nagyjából fél idő alatt táppénzen leszek, nem lesz sokkal kevesebb a gyed, vagy csed?
2016. máj. 5. 23:05
 5/5 anonim ***** válasza:

így már lehet válaszolni :)

mivel meglesz a 365 napod és szülés napján is még biztosított leszel, így jogosult leszel a gyedre, de tp-re még nem mehetsz. annyit lehetsz tp amennyit ledolgozol. eddig ugye 2 hónapod van meg, így most 2 hónap tp-d van.

dolgozzál még pár hónapot.

ellátás nem alapja ellátásnak, a tp ne a gyed alap, hiszen a tp is a fizud 50%-a, ugyanúgy mint a gyed, csak az ugye 70%.

viszont elég kevés lesz a tp-d és a gyeded is, ugye a béred 70%.-a nettóban, a gyed kb 40.000.- lesz, a tp meg 30E körül :/

2016. máj. 5. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!