Családi adókedvezmény megint lemaradt, mit tudok csinálni?
Január óta zaklatom a munkáltatót emiatt. Azóta 2x adtam le személyesen az igénylést, az utóbbit áprilisban. Múlt hónapban rendben is volt a dolog. Erre most megint lemaradt. Mi lehet az oka, és vajon hányszor kell még vernem az asztalt, hogy ne szúrják el?
Van más is hasonló helyzetben?
Igazad van... Bár mint kiderült, nekem nem is azt szúrták el. Hanem a nagyokosok nem tudták, hogy járulékkedvezmény passzív GYED esetén (ami nekem márciustól szól) nem érvényesíthető (én se tudtam, csak épp nem én dolgozom ilyen területen...), így amivel az előző utalásnál többet utaltak, azt most levonták a jelenlegiből.
Az egyetlen problémám, hogy ezekről valahogy elfelejtenek tájékoztatni, mint ahogy arról se szóltak, hogy passzív GYED-hez ki kell tölteni plussz papírokat, így áprilisban nem jött utalás, csak miután bementem, hogy mégis mi van. A válasz mindig "Mi nem tudtuk, mert még nem volt ilyen eset"... na ettől aztán sokkal jobb lett tényleg. A CSED-GYED átváltásnál ugyanez volt, hiába töltöttem ki anno az automatikus átváltáshoz a papírokat direkt emiatt (mielőtt valaki írná, hogy olyan nincs, szólok, hogy DE VAN!), februárban egyáltalán nem kapam pénzt, és ha én nem járok a nyakukra 1 hónapon át, szintén nem történik semmi...
#15:
Ebből is volt félreértés, mert elvileg úgy lenne, de állami cég lévén, ami TB kifizetőhely, ők utalnak a GYED végéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!