Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Családi adókedvezmény megint...

Családi adókedvezmény megint lemaradt, mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Január óta zaklatom a munkáltatót emiatt. Azóta 2x adtam le személyesen az igénylést, az utóbbit áprilisban. Múlt hónapban rendben is volt a dolog. Erre most megint lemaradt. Mi lehet az oka, és vajon hányszor kell még vernem az asztalt, hogy ne szúrják el?

Van más is hasonló helyzetben?

2017. jún. 8. 10:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ok, de nincs a feladatra alkalmas munkaerő vagy...?
2017. jún. 8. 12:16
 12/16 A kérdező kommentje:
Ezek szerint máshol is előfordul... na már most egyéb ügyben a mai nap amúgy is készültem bemenni személyesen, de ez így kapóra jött, úgyhogy meglátogatom őket szépen. .
2017. jún. 8. 13:01
 13/16 A PÁSZTOR válasza:
Tudjátok ahogy ebben az országban már nincs kőműves vagy ács úgy nincs könyvelő sem. Igazán sajnálom, hogy így van,de a jó munkaerőt elszívja a nyugat.
2017. jún. 9. 08:14
 14/16 A kérdező kommentje:

Igazad van... Bár mint kiderült, nekem nem is azt szúrták el. Hanem a nagyokosok nem tudták, hogy járulékkedvezmény passzív GYED esetén (ami nekem márciustól szól) nem érvényesíthető (én se tudtam, csak épp nem én dolgozom ilyen területen...), így amivel az előző utalásnál többet utaltak, azt most levonták a jelenlegiből.

Az egyetlen problémám, hogy ezekről valahogy elfelejtenek tájékoztatni, mint ahogy arról se szóltak, hogy passzív GYED-hez ki kell tölteni plussz papírokat, így áprilisban nem jött utalás, csak miután bementem, hogy mégis mi van. A válasz mindig "Mi nem tudtuk, mert még nem volt ilyen eset"... na ettől aztán sokkal jobb lett tényleg. A CSED-GYED átváltásnál ugyanez volt, hiába töltöttem ki anno az automatikus átváltáshoz a papírokat direkt emiatt (mielőtt valaki írná, hogy olyan nincs, szólok, hogy DE VAN!), februárban egyáltalán nem kapam pénzt, és ha én nem járok a nyakukra 1 hónapon át, szintén nem történik semmi...

2017. jún. 9. 08:45
 15/16 anonim ***** válasza:
Passzív gyed? Ezek szerint már nem is dolgozol náluk? Akkor viszont nem az oepnek kellene utalnia?
2017. jún. 11. 05:09
 16/16 A kérdező kommentje:

#15:

Ebből is volt félreértés, mert elvileg úgy lenne, de állami cég lévén, ami TB kifizetőhely, ők utalnak a GYED végéig.

2017. jún. 11. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!