Terhes vagyok a 2. gyerekünekkel az első 8 éves, az lenne kérdésem hogy hogy vannak mostanaban a gyed gyes dolgok?
nem igazán tudok semit,
- 160 ezer ft a fizetésem ez a bruttó de vannak pótlékaim és igenybe veszem a gyermek kedvezményt is igy amit megkapok havonta 170 ezer ft környékén van és 190-200 ezer ft is fellelkető a bérpairomon mint bruttó bér.
akkor most mejk lesz az alap ??
illetve hogy is van most a gyed utan járó szabadság ?mikor lehet kivenni ???én szeretnék dolgozni amig tudok de mikor eljövök a cégtől szeretném kivenni pénz formályában ilyet lehet ??
és mikortól lehet igenybe venni a pocaklakó után a gyermekkedvezményt?köszönöm a válaszokat
"- 160 ezer ft a fizetésem ez a bruttó de vannak pótlékaim és igenybe veszem a gyermek kedvezményt is igy amit megkapok havonta 170 ezer ft környékén van és 190-200 ezer ft is fellelkető a bérpairomon mint bruttó bér. "
A bruttó átlag kereset lesz az alap
"akkor most mejk lesz az alap ?? "
A bruttó atlagkereset
"illetve hogy is van most a gyed utan járó szabadság ?"
A csed idejere es a gyed elso 6 honapjara jar.
"mikor lehet kivenni ???"
Amikor a fizetesnelkuli szabadság után visszaeső dolgozni
"én szeretnék dolgozni amig tudok de mikor eljövök a cégtől szeretném kivenni pénz formályában ilyet lehet ??"
Felmondás esetén esetleg, bár a cég nem kötelezhető a pénzbeli megváltásra, simán lefedheti vele a felmondási időt.
"és mikortól lehet igenybe venni a pocaklakó után a gyermekkedvezményt?"
Magzat utáni adokedvezmenyt a betöltő 90. naptol
Nem nagyon értettem a kérdésed,főleg,hogy eljössz a cégtől részt.
Csed/gyed-hez szülés időpontjában kell lenni jogviszonyodnak,különben csak gyes jár.
A csed-gyed ALATT felgyűlt szabit,a csed-gyed lejárta UTÁN tudod kivenni,HA van honnan,mert ha eljössz a cégtől,nem lesz jogviszonyod,semmi sem fog gyűlni.
Ha elmész táppénzre, az azt megelőző 180 nap átlaga számít. Ha netán végig dolgozol, akkor az utolsó 3 hónap nem számít, a megelőző 3 hónap átlaga lesz az alap.
Szabadságot kapsz a CSED teljes idejére (fél év kb), a GYED idejéből már csak fél évre. De ez csak az _után_ jár, hogy ez az idő letelt. Pénzben megváltani csak a munkaviszony megszűnésekor lehet, addig nem. Attól hogy CSED/GYED-re mész, a munkaviszonyod nem szűnik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!