Első munkahelyemen 6 hónapot dolgoztam, pénteki napon szűnt meg munkaviszon, hétfői nappal létesült az új helyen. Így terhesség előtt mennyit kell az új helyen dolgozni, hogy járjon a GYED?
Papíron semennyit.
Gyakorlatban a próbaidő letelte után ess teherbe. Mert határozatlan szerződés esetén terhesen nem rúghatnak ki terhesség alatt. És a terhesség 9 hónap. Így meglesz összesen a 365 biztosított nap szülésig.
2-es vagyok: miért lettem lepontozva? A kérdésre adtam választ nem???
Nem etikai kérdés volt, hogy mennyit illik, hanem pénzügyi, hogy az ellátáshoz mennyi kell...
Várjatok még 6 hónapot a babaprojekttel.
Legyen határozatlan szerződésed.
GYED-re, stb. 1 év folyamatos munkaviszony után vagy jogosult.
(Nem tudhatod, hogy nem leszel-e veszélyeztetett terhes már az 5. héten, mondjuk barnázás és görcsök miatt.)
Kedves 2-es! Igaz, hogy a kérdésre válaszoltál, de nem volt hasznos, mivel ostobaság.
Olyan nincs, hogy semennyit, valamennyit muszáj, egyrészt, hogy ne próbaidős legyen, másrészt ha mondjuk egyből tp-re menne, csak 6 hónapot tudna tp lenni, mert csak annyit dolgozott előtte, és a szülésig még több kellene. Szóval szüléskor ott lenne üres munkaviszonnyal, gyakorlatilag nem lenne biztosított, ami a csed, gyed egyik előfeltétele. Szóval bocs, de nagyon nem gondoltad te át ezt a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!