Két év munkaviszony, próbaidő és teherbe esés?
2015-óta van munkahelyem viszont ez idő alatt ez a második ahol most vagyok, pillanatnyilag a felmondási időmet töltöm és egy másik helyen július közepén kezdek.
Mi történik ha próbaidő alatt pozitív lesz a tesztem? Azonnal elküldenek az új munkahelyemről? Esetleg ha próbaidő után lesz pozitív a GYES-t GYED-et hogyan számolják? Az eddigi összes munkahelyemet veszik alapul vagy csak a legutolsót?
Nem fair a hozzaallasod, de vedett probaido lejarta utan.
Nem tudnak mit tenni, nem rughatnak ki hiaba nem szoltal elobb.
Miért, az fair lenne, ha szólna próbaidő alatt, és azonnal kirúgnák?! Mert szerintem az se fair. A munkáltató is a saját érdekét nézné, a kérdezőnek is azt kell nézni.
Más kérdés, hogy próbaidő alatt más miatt is kirúghatják az embert azonnal, ezért én babatervezéskor tuti nem váltanák munkahelyet, mert a nem olyan jó, de biztos sokkal előnyösebb ilyenkor, mint egy jobb, de bizonytalan.
Vagy ha muszáj váltani, megvárnám a próbákozással, míg letelik a próbaidő. Ugyanis ha becsúszik a baba, és vagy emiatt vagy más miatt kirúgnak, akkor mire új állást találnék, már látszódna a terhesség, tehát esély nem lenne elhelyezkedni, ami viszont azt jelenti, hogy semmi nem jár. Mert kell a munkaviszony!
Amúgy az elmúlt 2 évet veszik alapul.
Jogosultság megállapításakor 2 év számít.
Az összeg számításakor már csak az utolsó munkáltatónál elért jövedelem.
Ha 255e felett keresel, akkor terhesség alatt már nem célszerű váltani, ugyanis ha nincs meg 120 nap (utolsó 3 hónap nem számít), akkor az a maximum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!