Hogyan alakulnak a szabadságok ebben az esetben?
Figyelt kérdés
Az első terhességnél az összes szabadságom megmaradt, az első gyermek után 1,5 éves korában megszakítottam a fizetés nélküli szabadságot, majd táppénzre kerültem. Nem vettem ki közte csak 1 nap szabadságot. Most a második 2 éves. Melyik időszakokra jár a szabadság? A gyermekek után járó szabadság is jár? Tartósan beteg gyermekre a +2 nap?2017. máj. 11. 05:53
1/3 anonim válasza:
Mindkét gyereknél jár a gyed első 6 hónapjara a szabadság. Az elsőre jár a bentmaradt éves szabadság is. A másodikra a tappenz idejere időarányos szabadság jár. A gyermekek után járó evi ket nap az elso gyermek szuletesetol kezdve jar
2/3 anonim válasza:
Az első terhességednél a szabadságaidból a szülés napjáig jár az időarányos rész, a csed idejére és a gyed első félévére jár szabadság. Az egész táppénzre jár szabadság, a második gyereknél is a csed-re és a gyed első félévére. A gyerekek után járó szabadság azt hiszem a munkáltatón múlik, mert az elvileg akkor jár, ha nyilatkoztál róla.
3/3 anonim válasza:
Az első terhességben felgyűlt szabid jár, ill. a másodikban a csed és gyed első 6 hónapjára. Viszont kérdés mikor voltál tp-n, mert volt olyan időszak, hogy csak az első 30 napra járt. 2015.01.01-től újra teljes időszakra jár. Pl én 2014-ben voltam tp-n a középső gyerkőccel, akkor csak az első 30 napra járt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!