Mennyi táppénzt kaphatok majd?
Figyelt kérdés
2016-ban nem volt bejelentett munkahelyem. 6 vagyok terhes, és 4 hete van bejelentett munkahelyem. Több betegség miatt jó esetben kihúzom a próbaidő végéig, de utána mi lesz? A 3 hónap jövedelmének a 60%-át fogom kapni, amennyiben veszélyeztetett vagyok és kiír az orvos?2017. ápr. 5. 19:47
1/3 anonim válasza:
Ebben az esetben 50% lesz a táppénzre, és csak annyit lehetsz, amennyit dolgoztál. Tehát ha csak 3 hónapot dolgoztál, akkor 3 hónapot lehetsz táppénzen.
A többit fizetés nélküli szabadságon töltöd majd.
És csak gyese leszel jogosult.
2/3 anonim válasza:
50% és amíg nem jön össze elég bérrel ellátott nap (vagyis ami nem táppénzes), addig az is csak a minimálbér 50%ka lesz.
3/3 A kérdező kommentje:
Az első válaszoló válaszát ertem, de a másodikat nem. "Amíg nem jön össze elég bérrel ellátott nap")
Tehát ha 4 hónapot dolgozom, akkor 4 hónapig lehetek táppénzen, és mindegy mennyit kerestem (tehát ha most bejelenett nettó 130.000/et keresek), akkor is csak a minimálbér félét fogom keresni, tehát cca 40-45.000 korul? (nem tudom, most mennyi a minimal, csak saccoltam).
2017. ápr. 5. 20:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!