Gyesről terhes táppénzre? Volt már valaki így?
Gyeden vagyok. Első-második babánál mire betöltötte a nagyobb a 2 évet, addigra úton volt a tesó. A férjem jött gyesre, én táppénzre, mert az ugye anyagilag több. Most a harmadik babó még váratvmagára. Jelenleg gyeden vagyok otthon a picivel és jó lett volna ezt is megoldani a GYES-táppénz kapcsolattal. De ha nincs terhesség, nem írnak táppénzre. Munkahelyem van, de még nem akarok visszamenni dolgozni. Így beszéltük meg a férjemmel, majd a harmadik babó után.
Tehát ha nem jön össze a baba, akkor GYES-t igénylek, hogy kapjak ellátást. Ha GYES alatt összejönne, akkor mennék táppénzre, mert ugye az sokkal több.
Volt már valaki így?
Valamennyire vissza kell menned előbb, hogy táppénzre mehess. Én kivettem a szabikat, az is állománynak számít, és amilkor lejárt, elmentem táppénzre, aztán Csed-re.
(Mielőtt valaki megvádolna, tènyleg veszélyeztetett terhes voltam)
Nem kell visszamenni egy napra sem.
Annyit kell tenned, hogy 30 nappal korábban jelzed a munkáltatónak, hogy szeretnéd megszakítani a fizetés nélküli szabadságodat, majd a 31. napon kiírhat az orvos. Természetesen akkor, ha keresőképtelen vagy, nem óhajra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!