Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Jár vagy nem? Bővebben lent

Jár vagy nem? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Dolgoztam 2014 novemberétől folyamatosan 2016 októberig, utána 3 hónapig munkanélkülit kaptam és azóta is regisztrált kereső vagyok. Terhes lettem és a sok rosszullét miatt nem tudok dolgozni. Most egy ismerős bejelentene a cégéhez, a pénzt amit havonta utalna azt vissza utalnàm neki egyből... Így jàrna nekem gyed? Most a gyedet ki fizeti? Annyira még nem kérdeztem utànna ezeknek a dolgoknak, meg éri ez így?

Előre is köszi a válaszokat

2017. márc. 14. 16:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem csak annyiba kerülsz neki, mint amit "utal", hanem kb. a duplájába.
2017. márc. 14. 17:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, bér + járulék. Az egy dolog, hogy visszsutalod a nettó, de még csengetni kell a munkaadói járulékokat, aztán esetleg elmehetsz táppénzre, akkor talán 30%-ot a munkáltatód befizet az oep-nek. A csed, meg a gyed már nem az ő gondja valóban.
2017. márc. 14. 18:00
 3/6 anonim ***** válasza:
A gyerek apja nem lenne jogosult gyedre? Mert akkor csak a csed-ről esnétek el, arra au idøre megigényled a gyest, majd utána lemondod, és az apa munka mellett kaphatja a gyedet. Csak mert ez az ismerős bejelent dolog sokba kerül, és mióta lehet dolgozni gyed mellett igy az apuka is tudja igényelni, már nem boztos hogy megéri ez a befektetés.
2017. márc. 14. 18:43
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem az én ötletem volt, hogy jelentsen be, ezért nem értem neki ez miért érné meg.

Egyenlőre még nem beszéltünk pàrommal arról, hogy ő igényelné a gyedet, de utàna jàrunk a dolgoknak :)

2017. márc. 14. 18:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát gondolom segiteni akart nektek. De lehet úgy gondolta, hogy amit az állam felé kellene fizetnie a foglalkoztatásod miatt, azt kiperkáljátok neki. Mert ez úgy szokott működni.
2017. márc. 14. 18:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Csak hogy lásd mennyit is kell fizetni. Pl a minimálbér után több mint 80ezer ft-ot kell fizetni az államnak. Ennyit ki kell fizetni akkor is, ha kamu a dolog és nem kapod meg ténylegesen a nettó fizud. És nem is tudnál egyből táppénzre se menni, szóval pár hónapot ki kellene csengetni.
2017. márc. 14. 19:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!