Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Pályakezdőknek akik még nem...

Pályakezdőknek akik még nem dolgoztak jár valamilyen támogatás?

Figyelt kérdés

Pályakezdő vagyok, eddig még nem sikerült munkahelyet találnom, de terhes lettem.

Párom jelenleg dolgozik, 120000 ft-ot keres, de félek hogyha én nem találok munkát ez így kevés lesz. Igényelhetek a későbbiekben valami támogatást?

2017. márc. 3. 14:54
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

19!

Az egyetlen, amit a nagyszülő igénybe vehetne, az a gyes, semmi más. Az pedig még se közelíti a 100at, de még a 30at se éri el

2017. márc. 8. 06:50
 22/29 anonim ***** válasza:
18ra meg: a párja nem veheti igénybe a magzati adokedvezmenyt, csak a férje. A párja max utólag vissza igenyelheti
2017. márc. 8. 06:51
 23/29 anonim ***** válasza:
41%

Ne foglalkozz az itteni nyávogókkal! Kevésből is meg lehet élni, és a gyereknek ti vagytok a szülei, olyan könnyen nem veszik el a gyermeket a szülőktől...

A terhesgondozáson vegyél részt 4 alkalommal, azzal igényelhető az Anyasági támogatás. Ezzel egy időben igénylehető a Gyes és a Családi pótlék. (Kismamabérlet, ha budapesti vagy) Önkormányzatnál igényelhetitek még a Lakásfenntartási támogatást is. (Egy főre jutó jövedelemfüggő.) Később a Gyermekvédelmi kedvezmény is (egy főre eső 37050ft/fő), amikor óvodába, iskolába jártok már. Az oviban ingyenes az étkezés a gyermekeknek, a suliban pedig a Gyermekvédelmi kedvezmény biztosítja az általános iskolában tanuló gyermekenél az ingyenes étkezésre való jogosultságot, illetve a tankönyv is ingyenes. (De ez jelenleg nem érint még benneteket, csak gondoltam leírom ezt is.) Alapítványhoz is fordulhattok, ahol tudnak segíteni kelengyében, de a védőnők is biztosan segítenek, ha tudnak ruhácskákkal, babakocsival stb. Nem szégyen, ma Magyarországon az átlagkereseten élő embereknél meg pláne nem. A kisruhákat meg irtó gyorsan kinövik, nem használódnak el, tiszta legyen és ne legyen szakadt.

És még egyszer: Ne foglalkozz az IQ bajnokokkal, akik sajnálják még a Gyest is tőletek, mivel az orruknál nem látnak tovább és nem látják, hogy 3 év múlva te, 20 év múlva meg már a Ti gyermeketek is fizeti az ő kis Tb-cskéjüket , meg nyugdíjacskájukat... Isten áldjon Titeket!

2017. márc. 8. 11:11
 24/29 anonim ***** válasza:
41%

Kedves kérdező! Annyira jó, hogy így gondolkodtok és megtartjátok!!

Aki meg azt írja, hogy a gyerek nem játékszer: hát nem bizony! Ezért nem öleti meg a kérdező! Mert a gyerek egy ember. És ha őt kérdeznénk, biztos szívesebben választja az életet a szerető szüleivel, mint a halált.

Aki meg itt a tesójával együtt inkább a halált választotta volna, azt nagyon sajnálom, őszintén!

De azért mást ne akarjon már abortuszra rábeszélni, ha az nem így gondolkodik!

2017. márc. 8. 12:58
 25/29 anonim ***** válasza:
32%

Senkit nem akartam abortuszra rábeszélni, csak azt írtam, hogy hatalmas felelőtlenség a 120 ezer ft-ra, támogatásokra meg kedvezményre gyereket vállalni, és jobban át kellene ezt gondolni.

Ezt az abortusz gyilkosság, meg ölés dolgot hagyjuk már, mert egy ökörség. Az agymosott vallási fanatikusok találták ki, a sok hülye meg elhiszi. Ott van a gyerek a kezedben és megölöd? Nem. Műtéti úton eltávolítanak egy sejtcsomót, aminek nem sok köze van még egy kifejlett kisbabához. Marhára nem ugyanaz a két dolog. Ahol igen, ott nagy gondok vannak intelligencia szempontjából. Nem mondtam egy szóval sem, hogy ez egy vidám dolog, néha szükséges. Ennyi.

De persze biztos jobb lesz a gyereknek éhezni, vagy fázni ha nem lesz pénz fűtésre, büdösen menni iskolába, oviba mert nem lesz pénz vízszámlára, igaz, tengődjetek nyugodtan segélyeken meg kedvezményeken, erre van ész, de arra nem, hogy felelősségteljesen gondolkodjatok, és belássátok, hogy van olyan amikor egy gyerekre egyszerűen nincs elég pénz, és arra, hogy talán lesz támogatás, meg alamizsna, arra nem szabadna bevállalni. Gratulálok, ha így nevelitek a gyereket, szegény ugyanolyan buta lesz mint a szülei.

2017. márc. 8. 15:02
 26/29 anonim ***** válasza:
0%
Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! … és veletek lesz a békesség Istene!” (Filippi 4:6–9).
2017. márc. 8. 23:18
 27/29 anonim ***** válasza:
22%
Ez most furcsán fog hangzani, de állítom, hogy egy gyerek havi ellátása nem kerül többe, mint egy pedigrés kutyáé. jó ellátás
2017. márc. 8. 23:19
 28/29 anonim ***** válasza:
35%

A családi adókedvezményt a párja visszamenőleg igényelheti, ha nem házasok akkor is!!!

Egyébként annyira tipikus magyar szokás ez a leugatás!

A gyereknevelés a milliomosok kiváltsága lenne? Hagyjuk már! Csak megsúgom, hogy a gyed extrával + fizuval + cspvel nem érik el a segélyezési küszöböt!!!

És a csecsemő ellátása sem igényel horror összegeket...

2017. márc. 9. 14:10
 29/29 anonim ***** válasza:
35%

Nem sok a 120.000 ez tény. De ha szülőkkel élnek,elég. Aztán majd lesz jobb is.

És ateista vagyok mégis gyilkosságnak tartom az abortuszt,ettől függetlenül van,hogy ez a kisebb rossz,hogy én csak beteg magzat esetén tenném meg. Ver a szíve,onnantól kezdve nekem él.

2017. márc. 9. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!