Pályakezdőknek akik még nem dolgoztak jár valamilyen támogatás?
Pályakezdő vagyok, eddig még nem sikerült munkahelyet találnom, de terhes lettem.
Párom jelenleg dolgozik, 120000 ft-ot keres, de félek hogyha én nem találok munkát ez így kevés lesz. Igényelhetek a későbbiekben valami támogatást?
*Felesege mar
Nem menyasszonya mar,elirtam,bocsi.
Azt nem tudtuk meg, hogy főiskolát/egyetemet végeztél-e.
Ha igen, akkor igényelhetsz diplomás gyedet (ez 60ezer körül van), jön a csp, meg jön hozzá a családi adókedvezmény.
Ha nem végeztél egyetemet/főiskolát, akkor csak gyes+ csp (esélytelen megélni belőle) és a párom a gyermek születése után igényelheti a családi adókedvezményt és visszamenőleg megkapja (azt hiszem ezt az adóbevallással történik).
Valóban, apuka is igényelhe gyedet. A gyereknél éves korától. Addig azért valamiből csak el kellene tartani a gyereket, ugye? Tegyük fel, mákotok van, és tudod szoptatni. Ruha azért kell a gyereknek, pelenka szintén, nem ártana, ha lenne ágya, babakocsi, pénz a gyógyszerekre. Ha meg tápszeres lesz, az megint plusz költség. Egy ember se nagyon él meg havi 120bol, ha abból még rezsit, lakbért/hitelt kell fizetni. Kettőnek lehetetlen. Pláne, ha ebből az egyik egy terhes nő, aki azért nem élhet kenyéren meg vizen...
Ez pont felelőtlenség, nem felelősség vállalás. ...
Szia, ha papíron a párod elmegy gyed extrára, akkor a pici 6 hónapos korától a mostani fizetése mellé még a 120 ezer Ft 70 százalékát is megkapja, plusz családi pótlékot (12 600 Ft) plusz 10 ezer Ft családi adókedvezményt havonta.
A családi adókedvezmény már betöltött 12. magzati héttől jár.
Sok sikert! Drukkolok nektek!
Vagy van olyan lehetőség is, hogy anyukád kapj a juttatásokat.
Pl ha most 100 ezret keres,akkor kb annyit fog kapni havonta.
"A családi adókedvezmény már betöltött 12. magzati héttől jár."
Csak ha házasok addigra.
"Vagy van olyan lehetőség is, hogy anyukád kapj a juttatásokat."
Mióta?
Hozzá(nem)értésed bámulatos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!