Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Pályakezdőknek akik még nem...

Pályakezdőknek akik még nem dolgoztak jár valamilyen támogatás?

Figyelt kérdés

Pályakezdő vagyok, eddig még nem sikerült munkahelyet találnom, de terhes lettem.

Párom jelenleg dolgozik, 120000 ft-ot keres, de félek hogyha én nem találok munkát ez így kevés lesz. Igényelhetek a későbbiekben valami támogatást?

2017. márc. 3. 14:54
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
62%
Egyszerűen a gyereket sajnálom, ennyi. 10. voltam
2017. márc. 3. 17:19
 12/29 anonim ***** válasza:
30%
A #8-asnak teljesen igaza van,ennyi IQ-val nem kellett volna vallalni gyereket. En is (mi is)szenvedtunk sokat a batyammal,anyank es apank hulyesegei miatt sajnos! Sokszor mondtuk,hogy barcsak meg sem szulettunk volna. Ma mar jol elunk mindketten a batyammal,termeszetesen kulon tavol a "szuleinktol"es tavol magyarorszagtol is,batyamnak menyasszonya van,nekem volegenyem,tavaly voltam az eskuvujukon a tanu stb. A szar szuleinkkel tobb eve nem tartjuk a kapcsolatot,mert nem is erdemlik,anyam tobb eve elvalt egyebkent apanktol,de minket nem is erdekel,leszarjuk.
2017. márc. 3. 17:33
 13/29 anonim ***** válasza:
40%

*Felesege mar

Nem menyasszonya mar,elirtam,bocsi.

2017. márc. 3. 17:34
 14/29 Bari87 válasza:
71%
Egyszerű a képlet! Ha a férjednek van két év munkaviszony akkor neki kell igényelni a gyedet és melete dolgozhat és igy ugy mond két fizu lesz.
2017. márc. 3. 19:41
 15/29 anonim ***** válasza:
40%

Azt nem tudtuk meg, hogy főiskolát/egyetemet végeztél-e.

Ha igen, akkor igényelhetsz diplomás gyedet (ez 60ezer körül van), jön a csp, meg jön hozzá a családi adókedvezmény.

Ha nem végeztél egyetemet/főiskolát, akkor csak gyes+ csp (esélytelen megélni belőle) és a párom a gyermek születése után igényelheti a családi adókedvezményt és visszamenőleg megkapja (azt hiszem ezt az adóbevallással történik).

2017. márc. 3. 19:44
 16/29 anonim ***** válasza:
50%
Előző vagyok, 14-esnek igaza van, ez is egy megoldás, a gyermek fél éves korától :)
2017. márc. 3. 19:45
 17/29 anonim ***** válasza:
44%

Valóban, apuka is igényelhe gyedet. A gyereknél éves korától. Addig azért valamiből csak el kellene tartani a gyereket, ugye? Tegyük fel, mákotok van, és tudod szoptatni. Ruha azért kell a gyereknek, pelenka szintén, nem ártana, ha lenne ágya, babakocsi, pénz a gyógyszerekre. Ha meg tápszeres lesz, az megint plusz költség. Egy ember se nagyon él meg havi 120bol, ha abból még rezsit, lakbért/hitelt kell fizetni. Kettőnek lehetetlen. Pláne, ha ebből az egyik egy terhes nő, aki azért nem élhet kenyéren meg vizen...

Ez pont felelőtlenség, nem felelősség vállalás. ...

2017. márc. 4. 07:01
 18/29 anonim ***** válasza:
64%

Szia, ha papíron a párod elmegy gyed extrára, akkor a pici 6 hónapos korától a mostani fizetése mellé még a 120 ezer Ft 70 százalékát is megkapja, plusz családi pótlékot (12 600 Ft) plusz 10 ezer Ft családi adókedvezményt havonta.

A családi adókedvezmény már betöltött 12. magzati héttől jár.

Sok sikert! Drukkolok nektek!

2017. márc. 8. 03:12
 19/29 anonim ***** válasza:
20%

Vagy van olyan lehetőség is, hogy anyukád kapj a juttatásokat.

Pl ha most 100 ezret keres,akkor kb annyit fog kapni havonta.

2017. márc. 8. 03:13
 20/29 anonim ***** válasza:

"A családi adókedvezmény már betöltött 12. magzati héttől jár."

Csak ha házasok addigra.

"Vagy van olyan lehetőség is, hogy anyukád kapj a juttatásokat."

Mióta?

Hozzá(nem)értésed bámulatos!

2017. márc. 8. 05:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!