Ha a terhességem 7 hónapjában táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesség miatt, akkor éhen halok a GYED-ből?
Nem, két hónapos vagyok és végig táppénzen leszek veszélyeztetett terhesség miatt, tegyük fel. Tehát akkor hogy fogják számolni?
"...úgy nézik az igényléstől visszafelé harmadik hónaptól 180 napot."
Ez mit jelent abban az esetben, ha a 9 hónap terhességből 7 hónapot táppénzen vagyok?
Ezt olvastam: "A jogosultságot közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafelé számított 180 napi jövedelem."
Tehát esetemben a jogosultságot közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafelé számított 180 nap az a táppénzen töltött idő, illetve egy része.
Itt a táppénz a jövedelem? Vagy azt kihagyják a számításból, és a táppénz előtti 180 napot számolják?
Ha bele is esik a tp átugorják. Az utolsó munkában töltött naptól visszafelé számolnak 180,120... Stb nap átlagából.
Bár úgy tudom h annyit lehetsz csak táppénzen amennyit a jelenlegi munkahelyeden ledolgoztál! Ha jól értem ez nálad 2 hónap... Így max. 2 hónap tp jár.
De javítsatok ki ha nem jól tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!