Ha szülés után felmondanak akkor is jár a gyed? Bővebben lent
Sziasztok!A következő a helyzet. Kolleganőm most dog szülni kb 2 hete van még.Most táppénzem van január 1 óta.A főnökünk azt mondta ha megszül akkor utána közös megegyezéssel csinálják meg a felmondást.
Azt tudom hogy a gyerek 2 éves koráig kapja a gyedet,ha a szülés pillanatában is van bejelentett munkahelye. Viszont azzal nem vagyok tisztában mi van akkor ha szülés után 2-3 héttel közös megegyezéssel felmond neki?Akkor elesik a gyedtől ugye?Vagy fogja kapni és ez nem számit már akkor?Mert ugyebár ő nem mondhat fel míg a baba 2 éves nem lesz de ugy látszik lenne esze kijátszani.Semmit nem akar addig alá írni míg 100%-ra nem tud meg valamit.ezért kérnék tőletek segítséget mer én nem mindet tudok erről és segítenék neki.Pláne meg hogy mi is babát szeretnénk a férjemmel így fogom tudni mire várjak.Köszönöm.
Ha valamit nem írtam le rendesen akkor kérdezetek nyugodtan.
A gyedet kapni fogja passzív jogon a gyerek 2 éves koráig, viszont onnantól kezdve, hogy nincs munkaviszonya (és csak passzív csedet, gyedet kap) nincs biztosított jogviszonya, szóval ha kistesót s terveznek, akkor előtte újra le kell dolgoznia az 1 évet, hogy a következő babára is kapja az ellátásokat.
Én azt tanácsolom, hogy ne írjon alá semmit. Ők nem mondhatnak fel neki, az anya meg hülye lenne aláírni egy közös megegyezést.... Majd a kedves munkahely felmond neki, ha már megteheti.
A munkáltatót sem értem, mert amikor már semmibe nem kerül neki a dolgozó, akkor akarja megszüntetni a munkaviszonyt? Nem mindegy neki? Szülés után semmit nem kell utána fizetnie.
Ha megszűnik a munkaviszony szülés után, akkor ahogy írták jár minden 2 éves korig, de egy eetleges 2. gyereknél semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!