Munkanélküliről újra csed?
Sziasztok! Munkanélküliről mentem gyedre most otthon vagyok a 10 hónapos lányommal, és jön a tesó .
Kérdésem az lenne, hogy jogosult leszek e a kicsivel újra a Csedre?
Sehol nem kaptam értelmes választ.....
Köszönöm
Nem. Nem kapsz, mert paszzívan jàr az elsõre. Én is így vagyok vele, ezért nem vàllalunk kistesót. De amúgy a munkaügyiben is elmondják, mivel kvàzi õk a foglalkoztatód, ill. a, OEP oldalàn is megtalàlhatod, hogy munkaviszony vagy àllàskeresési alatt szülsz, akkor jàrhat a Csed. Mivel gyeden vagy és nincs munkaviszonyod, és ugye màr àllaskeresési se fog jàrni a szülés alatt, plàne nem lesz meg az utolsó két évben a 365 nap, ezért nem jár, na meg ha itt a gyakorin visszakeresel, itt is elõfordult nem rég ugyanez a kérdés. :)
Tehàt kapsz Gyest, egyszeri anyasàgit ill. csalàdi pótlékot.
Perszeeee kérdezõ! Jó is lenne, ha valaki dolgozik mondjuk 2 évet, erre megkapja a max àlláskeresõit, majd elmegy szülni, majd megint, majd megint, mert maradt még àllàskeresõije, és még maradt pár napja, majd szüli a 3. gyerekêt...eltelt ugye kb 6 êv legalàbb, de lehet hogy 9,és még mindig Cseden, Gyeden van...Jó is lenne. Vàllalnám én is a 2. Gyereket, hiszen jó biznisz. :D
De már írtam, az Oep honlapján ott van vilàgosan, 2 feltételnek kell teljesülnie egyszerre!
Jó is lenne, hogy aki valaha dolgozott életében, akàrmikor Csedre mehetne. Akàr 10 év múlva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!