Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Miért csak a gyermek 2 éves...

Cbaparizsi kérdése:

Miért csak a gyermek 2 éves koráig jár a GYED? Mert óvodába csak 3 éves kor után adható (a bölcsöde luxus, és férőhely sincs), ergo 3 éves korig lenne logikus és tényleg családbarát intézkedés a GYED folyósítása.

Figyelt kérdés

2017. jan. 23. 21:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
74%
Mi Ausztriában élünk itt 4 féle választható időtartama van a gyes-nek 1 év, 1,5 év, 2 év vagy 3 év. Minél rövidebb időtartamra választod annál több az összege havonta. Én ragaszkodtam a 3 évhez, meg a környéken bölcsi sincs, ami pontosan 30 hónap a plusz 6-ot apa vehetné igénybe, de magas a fizetése hozzá, mert itt is lehet mellette bizonyos korlátig dolgozni. Így kapok havonta 450 eurot, aki az 1 évet választja az pl. havi 1000 euro gyest kap. Bölcsi árat nem tudok mondani, mint írtam itt nincs a közelünkben, az ovi pedig kb. 65-70 euro havonta attól függ hány hétköznap van, ebben az ebéd, heti 2x tízórai (más napokon mindenki magának visz otthonról) és az ovibusz díja is benne van. Csak arra reagálva, hogy külföldön nem lehet ennyi ideig otthon lenni... itt mindenki maga dönti el, mennyi ideig szándékozik itthon maradni.
2017. jan. 24. 17:17
 12/13 A kérdező kommentje:

Engem nem érdekel mi a helyzet "nyugaton". Mi itthon maradtunk, itthon dolgozunk, fizetjük az adót, tartjuk el a nyugdíjasokat (akiknek -többek közt- köszönhető az ország gazdasági állapota, az mszp-szdsz kormányok országrombolása, eladósítása etc.).

Ha ez a kormány valóban családbarát, és valóban szeretné, hogy legyen 20 év múlva is, aki eltartja a nyugdíjasokat, akkor támogassa azokat a családokat, akik nem húzták el a belüket külföldre és NEM a segélyekre ácsingóznak...

2017. jan. 24. 18:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Támogatja. Ott az adókedvezmény,ami három gyerekre megéri,ha van rendes fizetés,ha nincs,akkor kevés is a pénz annyi gyerekre.

A bölcsi miért luxus? Egy főre jutó nincs 89ezer,akkor ingyenes a kaja. A gondozási dij meg napi max 150 ft,ezt kell fizetni.

Hely van,ha időben kérsz.

A baj itt,hogy az egy és két gyerekeseket nem támogatják úgy,mint a hármat és mindenki egyel meg kettővel kezd.

De itt is adott a döntés,hogy otthon maradsz e 3évet vagy sem. Rengeteg jól kereső van it is,akik megtehetik,ahogyan külföldön id van szegényebb család.

2017. jan. 25. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!