2 gyerek 2 gyes?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Most fog megszületni a második gyerekünk és azt hallottam hogy az apuka is mehet gyesre (én gyesen vagyok) ez igaz?
2017. jan. 23. 21:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem.Jár a két ellátás,de egy embernek.Olyan nincs,hogy mind a ketten gyesen vagytok.Egyikőtök mehet gyesre,és kapja a 2 gyest.Én így tudom.
2017. jan. 23. 21:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom ahogy az első irja.
2017. jan. 23. 21:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Így van, csak az egyik szülő kaphatja az ellatlsokat. Nincs olyan, hogy mind a 2 szülő gyesen van.
2017. jan. 23. 22:13
 4/4 anonim ***** válasza:
ha te csak gyesre vagy jogosult akkor párod a kicsi kb 6 hónapos korától kérheti a gyedet. Neked le kell mondanod a gyest,ha akkor még 2 gyerekre kapod akkor mind2 gyerek esetébe lemondod, apuka igényli a gyedet és igényli a másik gyerek esetébe is a gyes.Mert úgy nem működik,hogy egyik gyerekre te ezt a másikra apuka azt,de ezt írták. Szóval apuka igényli,te fizeted magad után a tb-t és miután a legkisebbre majd ismét a gyes fog járni 2 éves kortól akkor majd te igényled a gyest.
2017. jan. 24. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!