Ha a munkaszerződésem június 30-val lejár, utána táppénzre nem leszek jogosult? Többi lenn!
Sajnos ügyfélkapun sem biztos, hogy fent vannak a pontos adatok a bejelentéssel kapcsolatban.
Férjem 4 éve dolgozik ugyanott, bejelentve. Tavaly ránéztünk az ügyfélkapun, nem szerepelt, csak az előző munkahelye! Írtunk nekik (mert ugye ilyet is lehet), 1 éve le se bagóznak minket a válasszal...
SZóval ennyit az ügyfélkapuról. Amúgy érdemes regisztrálni, mert az ellátásokat ott is tudod igényelni.
Ja, és 5 évig lehet határozott idejű szerződéseket hosszabbítgatni, utána lesz határozatlan a szerződés.
Kérdező: ahogy írták, igényelj álláskeresési járadékot, az ugyanúgy biztosítási időnek számít, tehát úgy járni fog a csed és gyed.
Amúgy akár hosszabbíthat is, de nem fog, mert a táppénz is pénzbe kerül neki.
5 évig lehet határozott idejű szerződéseket hosszabbítgatni,
olvasd el az Mt-t
A határozott idejű munkaviszony meghosszabbítása vagy a határozott idejű munkaviszony megszűnését követő hat hónapon belüli ismételt létesítése csak munkáltatói jogos érdek fennállása esetén lehetséges. A megállapodás nem irányulhat a munkavállaló jogos érdekének csorbítására.
A folyamatos határozottat kiszúrják müell-en, és nem szeretik, meg ütközik a jogszabállyla általában.
Igaz, hogy MAX. 5 évig lehet hosszabbítgatni, de:
A határozott idejű munkaviszony meghosszabbítása ugyanis csak munkáltatói jogos érdek fennállása esetén lehetséges, azzal, hogy ez a megállapodás nem irányulhat a munkavállaló jogos érdekének csorbítására [Mt. 192. § (4) bek.].
Bár engem lepontoztak az előző oldalon, de a helyedben mégiscsak megkérdeznék erről egy munkajogászt, ugyanis a jogos érdekeid egyértelműen csorbultak (elesel egy csomó pénztől), ráadásl ha másokat is így foglalkoztat, akkor egyértelműen nem a "jogos érdeke" miatt teszi.
Persze te tudod, hogy ez mennyi utánajárást ér meg neked, de én biztos vagyok benne, hogy ebben a helyzetben simán nyernél egy munkaügyi pert, azt 5 év nélkül is.
Ha van olyan jó fej, hogy ismét meghosszabbítja a szerződésedet, akkor persze minden oké, de szerintem nem fogja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!