Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Év közben is igényelhető a...

Év közben is igényelhető a családi adókedvezmény?

Figyelt kérdés
Jövőre párom veszi át a GYED-et,de ugyebár a nagyobb lányomra csak házasság esetén kérheti. Ha év közben házasodunk,benyújthat módosítást? Tervben a harmadik gyermek is,ha ő vele betöltöm a 13.hetet,akkortól kérheti párom elvileh majd. Ez is év közben aktuális majd. Az adókedvezményt kérheti úgy is,hhogy a családipótlékot én kapom?
2016. dec. 9. 14:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze. Igen.
2016. dec. 9. 15:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen. Az adókedvezményt az kérheti, aki a családi pótlékra jogosult, akkor is ha nem ő kapja. A magzati adókedvezményt viszont az apa csak akkor kérheti év közben, ha házasok vagytok. Módosítást bármikor be lehet nyújtani.
2016. dec. 9. 18:12
 3/4 A kérdező kommentje:
És házasság esetén a nem sajátra is kérheti a kedvezményt ugye? Év közben majd .Azzal nem vagyok tisztában,hogy azzal ö is jogosult e utána a családira és kérheti -e évközben vagy ő miatta csak következő évtől.
2016. dec. 9. 18:50
 4/4 Steve20 válasza:
A magzati adó kedvezményben kijavítanálak mert ha nem vagytok összeházasodva akkor is tudja igényelni.Én is így igényeltem és a 3.hónaptól adják meg a védőnői igazolással.
2016. dec. 14. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!