Milyen kedvezmények járnak és mikor, milyen összegben, hogy tudom igénybe venni?
Nem vagyok túl jól tájékozott a témában, amit tudok az nagyjából ennyi:
Jelenleg jár nekünk az első házasok adókedvezménye (havi 5000Ft) a munkáltatónál intéztem, ez csak addig járhat, amíg a családi adókedvezményt igénybe nem vesszük, ezt hogy és mikor kell intézni, valahol olvastam, hogy a NAVhoz kell menni?
Jelenleg tp-en vagyok 9-es kóddal (veszélyeztetett terhesként) ha jól tudom a fizetésem 60%-át kapom.
Annyi tudok még, hogy jár anyasági támogatás ez szülés után egyszeri összeg (64e Ft).
A GYED nem tudom pontosan mikortól jár, de a gyerek 2 éves koráig, fizetésem 70%-a?
A gyerek 2. szülinapja után GYES (28e Ft).
Illetve jár családi pótlék.
Ezeket hol-mikor kell intézni?
Köszönöm a segítséget előre is! :)
Jelenleg magzati adókedvezményt igényelhetsz, magzat 90 napos korától(az első házasok kedvezményét nem tudom üti e, illetve azt se tudom h táppénz esetén jár e, igazolás nőgyógyász ad hozzá )
A baba születésétől 168 napig CSED jár, majd 2 éves korig GYED.
Igénylés:én a munkahelyen intéztem, mert Kifizető hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!