Meddig kell dolgoznom hogy jól járjak?
Figyelt kérdés
2008 óta van munkaviszonyom. 2012. februártól táppénzen voltam. 2012.októberben szültem. Még gyed alatt megszületett a második gyerekünk. 2014szeptemberben. És idén szeptemberben mentem vissza dolgozni. Szeretnénk harmadik babát. Mennyit kell dolgoznom hogy jól járjak? Ha teherbe esnék akkor egyből táppénzen leszek, mert nem lehet ebben a munkakörben dolgozni terhesen.2016. okt. 15. 18:54
1/5 anonim válasza:
Ha nem tudnak terhesen olyan munkát adni, ami nem veszélyezteti az állapotodat, akkor szépen csücsülsz otthon és távolléti díjat kapsz, ami kb. annyi, mint a fiztetésed, nem pedig a 60%-a, mint a táppénz. Azért nem mindegy szerintem, bár tény, hogy a munkáltatók inkább táppénzeztetik a kismamákat, nekik az kevesebbe kerül.
2/5 anonim válasza:
Nekem az egyik kollégám visszajött gyesről és 1 év múlva ment is vissza. Nálunk azért vannak olyan munkakörök, ahol terhesen is lehet dolgozni és amíg bírt addig jött. És egyébként ő távolléten van nem táppénzen.
Lehet, hogy hülye vagyok, de táppénzre nem a háziorvos ír ki? A munkáltató ezt hogy csinálja meg?
3/5 anonim válasza:
Hát azért 4 és fél év szünet után 1-2 évet le kéne dolgozni, ha már dolgozni akarsz.
4/5 anonim válasza:
szépen csücsülsz otthon és távolléti díjat kapsz, ami kb. annyi, mint a fiztetésed,
nemnem. Alapbért. Ami bizony rendesen eltérhet a távollétitől.
5/5 anonim válasza:
Ráadásul, ha alapbért kapsz, az csökkentheti a csed és gyed összegét, mivel ezek bérezett napok. Ha tehát te kapsz pótlékokat, akkor jobban jársz a táppénzzel, mivel az nem bérezett nap, így beleszámítják a majdani csed és gyed összegébe. Viszont, ha csak alapbért kapsz, akkor az lesz az alap, ami nem éri meg, ha műszakban dolgozol v. egyéb juttatásban részesülsz. Nem mindegy, hogy pl. az alapbéred bruttó 180 ezer, de pótlékokkal és egyebekkel ez bruttó 230 ezer is lehet. Ha semmi plusz nem megy a fizudra, akkor jobban megéri az alapbér. Legalább 180 napot dolgozz, hogy legyen 180 napi bérezett napod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!