Ha egy m. helyről kapok 10. 000 cs. Adókedvezményt, akkor ha felvesznek másik m. helyre pluszba, onnan is jogosult vagyok ugyanerre az összegre? SOS
Szóval pl két részmunkaidős állással, ha van mit levonni, (elég magas a munkabér, ahhoz, hogy kihaználható az adókedvezmény)mindkettőről kapok 10-10, azaz 20 ezer Ft-ot?
A jelenlegi m.helyen nem kértem, mert a jövőévi adóbevallásnál szeretném visszaigényelni.
Mot akarnak bejelenteni a másik állásra, jó lenne tisztán látni..
Nem.
Csak egyszer jár és egy helyről.
igen, így van az első munkahelyen. nem igényeltem(havonta), így majd visszaigényelem(jövőre).
és akkor a 2. munkahelyről semmilyen kedvezményben nem részesülnék?
vagy az, hogy "adott összeg", azt jelenti, egy gyerekre 10 ezer és pont?
A családi adóalap-kedvezmény összege 2016-ban kedvezményezett eltartottanként és jogosultsági hónaponként
egy eltartott esetén 66 670 forint,
kettő eltartott esetén 83 330 forint,
három vagy annál több eltartott esetén 220 000 forint.
Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy havonta és kedvezményezett eltartottanként egy eltartott esetén továbbra is 10 ezer forinttal, három vagy több eltartott esetén 33 ezer forinttal magasabb összegű nettó kereset áll a családok rendelkezésére. \.
Akkor függvénye, ha valaki nagyon keveset keres. Akkor nem biztos, hogy ki tudja használni.
Vagy 3+ gyereknél lehet nem keres annyit a 2 szülő, hogy mindet ki tudja használni.
De a kedvezmény maximalizálva van.
Akkor függvénye, ha valaki nagyon keveset keres
Akkor se függvénye, ha keveset keres, ha sokat, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!