Hogyan számolják?
Sziasztok!
2017.01.25-re vagyok kiírva. 2016. 11.08-ig fogok dolgozni járni.
Szülés előtt 28 nappal tudom megigényelni a CSEDET, majd ha az lejár, akkor a gyermek 2 éves koráig pedig a GYEDet.
Az lenne a kérdésem, hogy ha 11. 08-n fogok utoljára dolgozni, akkor mely hónapokat veszik figyelembe a CSED/ GYED kiszámításánál?
Már annyi verziót hallottam, van aki szerint nov 8-tól visszaszámolnak 3 hónapot és onnantól számolva a 180 napi átlag jövedelmed alapján, mások szerint nem számolnak vissza…
Ha visszaszámolják a 180 napot, a a 180 nap munkanap v naptári nap?
Segítsen kérem valaki tisztába tenni ezeket a dolgokat, mert sehol sem kapok egyértelmű választ, vagy pedig ellentétes infókat kapok.
A jogosultság kezdő időpontjától visszafelé nézett 3 hónap utolsó napjától néznek visszafelé 180 naptári napot, ezek átlagjövedelmét.
Te esetedben október 31-től nézik visszafelé.
A táppénz nem számít bele, azt átugornák, de mivel te október 31 után mész csak táppénzre, így nincs mit átugorni, október végétől néznek vissza.
De az OEP honlapján minden le van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!