Táppénz kérdés. Lehetek-e táppénzen?
Gyeden vagyok a kisebb gyermekemmel. Úgy alakult,hogy pont munkahelyet vàltottam ìgy 3 hónap munka utàn 2 hónap tp volt(sajnos feküdnöm kellett) aztàn pedig csed(előbb is jött a lànyom,de ezt most hagyjuk).
Az a kérdésem,hogy mivel újra babàt vàrok(ugye alapból veszélyeztetett vagyok az előzmények miatt) elmehetek e tàppénzre. Mert annyit lehetek tàppénzem amennyi munkaviszonyom van. Ebbe a ledolgozott szàmìt bele vagy a tp+csed+gyed is? Mert vhol azt olvastam,ha nem megyek vissza aktìv dolgozónak,akkor a màsodik babàra nem jàr majd a szabi.
3 hónap meló előtt volt megszakításod? ha nem, akkor mehetsz p-re.
ha volt, akkor 1 hónap tp-en lehetnél. természetesen a ledolgozott számít, pont az a lényege, hogy amennyit aktívan dolgoztál, annyit lehetsz
Értem. Köszi.
Megszakìtàs annyi volt, hogy munkanélküli segélyt kaptam egy hónapig,mert annyival később tudtak csak àtvenni az új helyre. Persze meg van a munkaviszonyom vàrnak is vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!