A német családi pótlék akkor is jár, ha elváltam a Németországban dolgozó és élő férjemtől?
Figyelt kérdés
Volt férjem Németországban él és dolgozik. Közös gyermekünk velem él Magyarországon. 9 éve váltunk el,a kapcsolatot tartjuk,de én 7 éve újra férjhez mentem. A mostani férjemmel neveljük közösen a szóban forgó gyermeket,bár törvényesen nem adoptálta. A volt férjem szerint ez esetben is jár a német csp. (én ezt erősen kétlem.) Próbáltam utánaolvasni,de sokkal okosabb nem lettem. Ha valakinek vannak hasonló tapasztalatai,köszönettel veszem a segítséget. A helyzetet nehezíti,hogy a gyermek tartósan beteg,így itthon az emelt csp.-t kapom utána (10.000 Ft.-tal jelent többet a rendes csp.-nél).2016. aug. 16. 16:32
11/16 A kérdező kommentje:
Kedves 03.27-es! Igen,azt,h ilyen hosszadalmas az ügyintêzés,én is olvastam. Bízom benne,h 1x megkapod,szurkolok neked!
2016. aug. 17. 17:44
12/16 anonim válasza:
Ne írj már baromságot, 8. A volt férj hogy igenyelhetne már bármit is, ha a gyerek nem vele él?
13/16 anonim válasza:
na ne mond, en 6 honapig eltem egyedul es utana jott ki a csaladom. en se voltam 6 honapig egy haztartasban a gyerekemmel megis megkaptam a kulonbozetet visszamenoleg. szoval nem hulyeseg....max azon lehet fennakadas hogy en nem valtam el, ti pedig igen.
14/16 anonim válasza:
Baxus utolsó, te tényleg ilyen hülye Vagy? Ti nem valtatok el, ők meg igen. Nemhogy fennakadás lesz ebből, hanem körbe röhögök, hogy mégis hogy jut egyáltalán eszébe?
15/16 A kérdező kommentje:
Igaza van az utolsónak abban,hogy a két helyzet nem ugyanolyan. Az megint más,hogy vannak családok,ahol az apuka kint dolgozik,anyuka a gyerekekkel itthon,de házas - vagy élettársak. Ilyenkor,mêgha nem egy fedél alatt is élnek,mégis egy háztartásnak szàmít. Ebben az esetben tiszta sor,jár a német csp. Mi elváltunk,ez a bökkenő. Az ex. szerint nem számít,mert a gyermek az ő nevén van,viszont a második férjemmel neveljük,a családi adókedvezményt pl. ő kapja utána. Szóval én nem hiszem,hogy jogosultak lennénk a német csp.-re.
2016. aug. 18. 18:53
16/16 anonim válasza:
Német családi pótlék elváltak, tartósan külön élők esetében is jár, akkor is, ha az anya és a gyerekek nem Németországban élnek. Az apa jogán az anyuka igényelheti: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!