Hétangyal kérdése:
Mekkora a gyes összege, ha igénybe veszem az adókedvezményt?
Figyelt kérdés
Volt ahol azt olvastam, hogy gyes-nél nem lehet igénybe venni, volt ahol viszont azt, hogy igen. A kalkulátoroknál nem változik az összeg, ha bejelölöm a kedvezményt. Nem vagyunk házasok párommal, és emiatt Ő nem veheti igénybe. Van köztetek, aki hasonló cipőben jár? Köszönöm! Kioktató válaszolók kíméljenek.2016. júl. 28. 19:41
1/11 anonim válasza:
GYES-ből és GYET-ből nem lehet érvényesíteni az adókedvezményt.A gyermek már megszületett?Mert akkor a párod is igénybe veheti,ha nem akkor egy összegben vissza lehet igényelni a gyermek születése után.
2/11 anonim válasza:
Gyesből nem lehet!
Ugyanis az adókedvezményt akkor lehet igénybe venni, ha valakinek adóköteles jövedelme van. A gyes pedig speciel nem az.
3/11 anonim válasza:
igy van, sem ado sem jarulekkedvezmeny nem ervenyesitheto belole
4/11 anonim válasza:
Igénybe veheti a párod. Amit írsz csak arra vonatkozik, hogy a terhesség idejére ő nem kaphatja havonta, ha nem vagytok házasok. Csak utólag egy összegben. A baba születése után meg már havonta is.
5/11 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom, hogy gyes-ből nem lehet, csak valahol olvastam, emiatt kérdeztem rá. A másik dologgal kapcsolatban, hogy párom vegye igénybe, az a gondom, hogy azt olvastam, - most nem találtam meg hirtelen az oldalt ahol olvastam, - hogy csak bejegyzett élettársi kapcsolat esetén vehetné párom igénybe a kedvezményt. A baba amúgy már megszületett, 8 hónapos :)
2016. júl. 28. 20:49
6/11 anonim válasza:
Az csak a magzati adókedvezményre vonatkozik.Ha megszületett,akkor már nyugodtan igénybe veheti a párod.
7/11 anonim válasza:
nincs ilyen amiről írsz. a magzati adókedvezményt apa csak akkor veheti igénybe ha házasok vagytok. a családi adókedvezményt pedig apa is igénybe vehet, függetlenül attól, hogy házasok-élettársak vagy csak párkapcsolatban vagytok.
8/11 anonim válasza:
mondjuk ha 8 hónapos és te gyesen vagy, apa meg tudná érvényesíteni az adókedvezményt, akkor gyedre is mehet, már ha 1 éve és 8 hónapja dolgozik
9/11 anonim válasza:
Ha a baba már megszületett, akkor apa is kérheti a családi adókedvezményt, akkor is, ha nem vagytok házasok. A magzati adókedvezményt pedig apa visszaigényelheti az adóbevallásban, miután persze a baba megszületett.
Gyesből nem lehet érvényesíteni adókedvezményt, mivel adómentes állami juttatás.
Ha a baba elmúlt fél éves, akkor apa is mehet gyedre, ha megfelel a feltételeknek, ebben az esetben neked a gyest le kell mondani és a TB-t fizetned kell magadnak. Apa persze dolgozhat gyed mellett.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Jelenleg gyed-en vagyok, csak számolgatok, hogy ha véletlenül nem lesz hová visszamennem dolgozni, és gyes-en kell maradnom, akkor mi lesz. Nem szeretnénk a kedvezményt elveszíteni.
2016. júl. 29. 17:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!