Ha már csak a gyest fogom kapni, akkor az adókedvezményt hogyan tudnám igénybe venni?
Kedves 2 és 7!
Nem ő tehet róla, hogy nem jelentik be!!!
Én és a férjem 13 éve dolgozunk vendéglátásban, 1 azaz egy darab munkahelye volt eddig a férjemnek, ahol annyira jelentették be, amennyit kapott. Mindenhol máshol min. béres a bejelentés, nem mehetsz táppénzre, nem fizetnek szabit, több a munkaidő...stb Ez egy ilyen szakma...
Nem én lopok, hanem pl az az ismerősöm, aki a Nyufignál dolgozik, és ha nincs kedve dolgozni, táppénzre íratja magát...
Szóval nem az alkalmazott tehet erről, mert ha nem megy oda ő dolgozni, akkor megy más! Senkit nem fognak ilyen helyen normálisan bejelenteni!!!
Bocs az offért kérdező, a válasz már megadták, igen, igénybe tudjátok venni bevallásnál, és a NAV nektek utal (ahova kéritek).
" Nem ő tehet róla, hogy nem jelentik
be!!!"
Arrol nem. De adobevallast evente kell csinalnod. Ott elköveted az adocsalast. Hiszen be kellene irnod pontosan mennyit kerestel az elmult évben. Igy teljesen jogos ha később megbüntetnek amikor majd lebuksz.
Kedves 8!
En is dolgoztam vendeglatasban, ha jól számolom több mint 20 évet - nem vagyok már mai csirke. Minden egyes munkahelyemen be voltam jelentve és annyit dolgoztam, amennyire a szerződés szólt. Érdekes módon nekem mindig kiadtak a szabadságot és ha beteg voltam tappenzre is mehettem. Nem kötelező csalni. Mellesleg az ismerősöd is lop és ti is - esélyes, hogy ti többet, ha 13 év alatt egyszer volt bejelentett rendesen a kedves ferjed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!