Mi alapján számolják ki a Csed-et? Eléggé össze vissza dolgoztam A 365 nap 2 éven belül megvan. Szeptember végére vagyok kiírva, de a szerződésem Augusztus végén lejár. Úgy tudom 42 nappal a szülés előtt még jogosult vagyok rá, de mi alapján?
A munkaviszonyaim 2016 ban:
2015.10.28-2016.01.27
munkanélküli: 2016.04.08-2016.05.14
2016.05.17-2016.08.20
Ez milyen szerződés? Munkaszerződés? Megbìzàsi szerződés?
2015ös munkaviszony?
Magyaràn ha 2 napnàl több a túlhordàs semmit sem kap.
Akkor vagy nem kapsz,mert kicsúszol a 42 napból,ha meg kapsz akkor a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének a harmincad része lesz a csed,ha 42 napon belül szülsz.
Azaz próbaidő alatt illetve a végén kirúgnak??
Jobban jàrnàl ha megbeszélnéd velük és csedre mennél aug végén a még élő szerződéssel,akkor a munkabéred lenne az alap.
Ìgy szarul jàrsz.
"Magyaràn ha 2 napnàl több a túlhordàs semmit sem kap.
Akkor vagy nem kapsz,mert kicsúszol a 42 napból,ha meg kapsz akkor a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének a harmincad része lesz a csed,ha 42 napon belül szülsz."
dehogy! csedet szülés várható ideje előtt 28 nappal lehet igényelni, így nem futhat ki belőle.
nem fog max csedet kapni, amit bemásoltál, az a maximum összeg, ezt az kapja akinek több a bére a minimálbér 2x-esénél. de a kérdező csak akkor kapja eszerint ha ő is többet keres, egyébként a szerződés szerinti bére lesz az alap.
és nem pofázok, hanem ezzel foglalkozom, csak én írtam jól, de persze én vagyok 0%-osra lepontozva. még mindig nem értem amúgy, hogy ilyen kérdéseknél miért szól hozzá az, aki nem ért hozzá. ezzel csak félrevezetitek a kérdezőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!