Mi mindent kell intézni szules utan, hogy semmi ne maradjon ki?

Figyelt kérdés

Április vegen szültem, es a férjem az mondta, mindent intéz, semmivel ne torodjek. Nem szeretnem megbántani, de lemaradni sem akarok semmiről, es szerintem nincs tisztában mindennel (elso gyerek).

A csedet elintézte a munkahelyen (egy helyen dolgozunk), majd jon, hogy mikor, azt nem tudom, azt sem, lehet-e tudni.

A vedono elintézte, hogy kapjunk a baba köszöntő melle egy 5 ezer forintos utalványt az egyik üzletláncba, de nem tudom, ez azonos-e a kerületenkent eltérő összegű születési támogatással, amit viszont csak 2 hónapra visszamenőleg lehet igényelni, tehát sürgős volna. (A 3. kerületben vagyunk.)

Az egyszeri anyasági támogatás 6 hónapon belül igényelhető, hetfon intézi a férjem.

Es van a csaladi pótlék, ami 60 napig visszamenőleg igényelhető, nos szerintem pl. a csaladi pótlékot elfelejtette.

Van meg valami?

Hiaba vannak a dolgot összefoglaló honlapok, nekem valahogy sosem teljesen világosak. Koszonom a segítséget elore is!

2016. jún. 18. 09:11
 1/1 anonim ***** válasza:

Miért a férjed intézi ezeket? Mi együtt intéztük a gyerekkel. Kivéve a személyijét, ahhoz mind2 szülő kell.

Anyaságit kormanyhivatalban, önkormányzati támogatás tuti fennvan a honlapot, azt személyesen ott. Családi pótlékot szintén a kormányhivatalban. Ha tudsz, menj kitöltött papírokkal (oep honlapja) es lemásolt iratokkal, nálunk örültek, hogy vittem ezeket (belvarosi hivatal volt).

2016. jún. 18. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!