Mire leszek jogosult?

Figyelt kérdés
Okj-s nappalin tanultam. Augusztusban fog lejarni a tanulói jogviszonyom. Most tudtam meg hogy babát várok. Ha tegyük fel elmegyek dolgozni még gyorsan akkor az beleszamit valamibe? Vagy már igyis ugyis a minimumot kapom majd? Köszönöm
2016. jún. 14. 13:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom 180 napot beleszámít az okj.De ahhoz,hogy gyedet kapj,a gyermek megszületését megelőző 2 évben 365 biztosított napnak kell meglennie,és a szüléskor is biztosítottnak kell lenned.Akkor kaphatsz csedet,majd gyedet.Valamint táppénzen is annyit lehetsz,amennyit dolgoztál.Terhesen elég nehéz lesz elhelyezkedni.
2016. jún. 14. 13:46
 2/3 anonim ***** válasza:
ha tudsz fél évet dolgozni akkor jogosult lennél gyedre, ami a fizetésed után jár. az első jól írja, beleszámít a nappali tanulmány 180 nap erejéig. már ha ezt az okj képzést nappalin végezted el.
2016. jún. 14. 18:37
 3/3 A kérdező kommentje:
Jujj az nagyon szuper lenne. Köszönöm a segítséget! Egyszerűen sehol nem találtam erre választ. Mindenhol a felsőoktatás rol beszelnek csak. Mégegyszer Köszönöm.
2016. jún. 15. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!