Mikor kezdhetünk el leghamarabb próbálkozni a babával, hogy kaphassak gyedet? Január 26-tól van munkaviszonyom!
Ha nem olyan a munkahelyed, ahonnan azonnal el kell jönnöd a terhesség alatt (pl. vegyszerekkel dolgozol), akkor már lehet.
HA határozatlan idejű szerződésed van és a szülés napján is élni fog a munkaviszonyod.
A biztosítási jogviszonyt nézik, azaz táppénz időszaka is beszámít, viszont rontja az átlagbéredet...
Én ügyfélszolin dolgozok, 9 hetesen már mondta a doki, hogy szavamba kerül azonnal kiír. Végül dolgoztam a 30.hétig, mikor egy kedves ügyfél úgy felb*ott, hogy 180/70 volt a vérnyomásom. Na többet nem mentem ;)
1 évednek kell meglenni, a fele lehet táppénz.
igen, annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál.
Gyedre jogosult leszel, ha a szülés előtti 2 évben legalább 365 napot dolgoztál, így szülés előtt a csedet is igénybe veheted, ami a gyerek 6 hónapos koráig jár.
Összege az igénylés előtti 3. Hónap utolsó napjától visszaszámított 180 nap átlagbére.
Szintén stresszes irodai munkám van/volt, de a 36. hétig tudtam dolgozni. Utána már kényelmetlen volt napi 10 órában ülni, ezért táppénzre mentem.
És bizony, annyi táppénz jár, amennyit előtte dolgoztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!