Elküldhetnek ha gyeden vagyok?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Itthon vagyok gyeden 9 hónapos kislányommal. Elég durva leépítés volt ma a vègnél. Vannak külsősök és belsősök. Én is még külsős vagyok.
Beszéltem egyik kolléganőmmel, mondta hogy az egyik 24 hetes kismamát is elküldték. Ezt nem is nagyon értem, hiszen terhesen védett nem? Illetve felmerült egy másik gyeden lévő anyuka is, de róla nem kaptam pontos infót. Szóval 3 éve dolgoztam ott külsősként természetesen határozatlan szerződèssel. Elküldhetnek gyed alatt?
2016. jún. 10. 21:49
11/12 anonim válasza:
7-es vagyok, nekem mind a munkajogász, mind pedig a munkajogi tanácsadó azt mondta nem küldhetnek el. A cég felszámolását már több mint egy éve végzik és 2 lépésben már volt csoportos leépítés is. A környéken sincs már a cégnek semmije, se dolgozó, se telephely, mi pedig gyedesként még mindig munkavállalók vagyunk. Szerintem mindenképp kérdezz meg egy jogászt (mert a munkaszerződésben foglaltak a legfontosabbak), mert persze a gyeded igy úgy is kapni fogod, de nem mindegy hogy a biztosítottságod fennáll-e (főleg ha még szeretnétek babát vagy netalán majd az új munkahelyről tpre kell menned), ill. hogy ha lesz végkielégítés mennyit fogsz kapni.
12/12 anonim válasza:
Megint 7-es vagyok. Megnéztem Mt 65§ 4. bekezdés. Tehát a védelem azt illeti meg aki a csoportos lètszámleèpítés tàjèkoztatásakor (nem kèsőbb a felmondàs közlésekor) már védett, te az vagy mivel gyeden vagy és fizu nélküli szabin, ill. a terhes munkatársadat is megilleti a védelem ha a tájékoztatás időpontjában már terhes volt. Én ezèrt is kèrdeztem rögtön szakèrtőt, hogy legyen mire hivatkozni ha mègis próbálkoznának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!