Ha most Gyeden vagyok és teherbe esek, (és mikor megszületik még mindig Gyeden leszek), van olyan, hogy ezzel a 2. Babával a Férjem marad otthon Cseden, Gyeden, Gyesen? (ugye a 3 évig? )
Nem egészen világos, hogyan szeretnéd.
Ami lehetséges:
1. Ha él még a munkaviszonyod, akkor egyszerre jár neked az első gyerekre GYED, a másodikra a Csed. Majd ennek letelte után mindkettőre a GYED. Majd ha a nagyobbik betölti a 2-t, akkor a kicsire a GYED, a nagyra a GYES.
2. Maradsz otthon a kicsi 6 hónapos koráig, majd a férjed eljön GYED-re. De ebben az esetben neked nem jár semmi, sőt a TB-t is magadnak kell fizetned.
Csak egyik szülő veheti igénybe egyszerre az ellátásokat, olyan nincs, hogy mindketten otthon legyetek GYED-en.
Mint írtam, megtehetitek, hogy mindketten otthon maradtok, de csak az egyikőtök jogosult a járandóságokra(mivel te keresel jobban, így érdemesebb neked igényelned mindkettő után), a férjed (ha a munkahely támogatja ebben) eljöhet fizetés nélkülire, és segíthet neked.
Mint írtam, olyan nincs, hogy egyikőtök az egyik gyerekre, a másik a másik gyerekre vegye fel a GYED-et vagy bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!