Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha most Gyeden vagyok és...

Ha most Gyeden vagyok és teherbe esek, (és mikor megszületik még mindig Gyeden leszek), van olyan, hogy ezzel a 2. Babával a Férjem marad otthon Cseden, Gyeden, Gyesen? (ugye a 3 évig? )

Figyelt kérdés
6 hónapos a babánk,de lehetséges,hogy teherbe estem. Segítségem nincsen,nagyszülők sem,se testvérek. Megijedtem,mert nem volt még betervezve. Azt hiszem az első baba még túl kicsi lenne,és nem bírnám egyedül főleg egy újszülött mellett...
2016. máj. 28. 11:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Csedre nem mehet az apuka.De te most úgy gondolod,hogy egyikőtök sem dolgozna,hanem otthon babázna?
2016. máj. 28. 11:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen világos, hogyan szeretnéd.

Ami lehetséges:

1. Ha él még a munkaviszonyod, akkor egyszerre jár neked az első gyerekre GYED, a másodikra a Csed. Majd ennek letelte után mindkettőre a GYED. Majd ha a nagyobbik betölti a 2-t, akkor a kicsire a GYED, a nagyra a GYES.

2. Maradsz otthon a kicsi 6 hónapos koráig, majd a férjed eljön GYED-re. De ebben az esetben neked nem jár semmi, sőt a TB-t is magadnak kell fizetned.

Csak egyik szülő veheti igénybe egyszerre az ellátásokat, olyan nincs, hogy mindketten otthon legyetek GYED-en.

2016. máj. 28. 11:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Csedre nem. Ok. Na és Gyedre? Ez bonyolult ügy,engem várnak vissza a cégnél,többet is keresek,mint a Férjem,így nekem előbb letelne és mehetnék vissza dolgozni. Ha Ő maradna itthon a másodikkal, (ha megszületik akkor mindketten itthon lennénk,amíg én nem megyek vissza dolgozni,tehát a nagyobb 3 éves korában,a kisebb meg majdnem 2). Nekem is lenne segítségem a köztes időben,és anyagilag sokkal jobb lenne.
2016. máj. 28. 11:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem,mert Hallottam már ilyesmit,de lehet,hogy Ők nem voltak házasok.
2016. máj. 28. 11:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Otthon maradhattok mindketten, de egyikőtök veheti igénybe az ellátásokat csak. A másik jogviszony nélküli lesz (vagy fizetés nélküli szabadságot kér, ha a cég így is megadja, hogy nincs gyed/gyes jogalapként) és a TB-t maga után fizeti.
2016. máj. 28. 11:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Mint írtam, megtehetitek, hogy mindketten otthon maradtok, de csak az egyikőtök jogosult a járandóságokra(mivel te keresel jobban, így érdemesebb neked igényelned mindkettő után), a férjed (ha a munkahely támogatja ebben) eljöhet fizetés nélkülire, és segíthet neked.

Mint írtam, olyan nincs, hogy egyikőtök az egyik gyerekre, a másik a másik gyerekre vegye fel a GYED-et vagy bármit.

2016. máj. 28. 11:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!
2016. máj. 28. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!