Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tulaj váltás alatt ki rúghat?

Tulaj váltás alatt ki rúghat?

Figyelt kérdés
Tappenzen vagyok terhesség miatt, ma viszont azt mondta a főnököm hogy 2honapja eladta a céget de nem kaptam szerződés módosítást semmit nem is tudtam róla, annyit mondott majd kipostazzak a felmondo papírokat most ilyenkor mit kell tennem kirughat nem tudom ha majd a gyedhez is kell munkáltatói kitől kérjem mit tegyek
2016. jún. 9. 12:03
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Elméletileg a cegnev marad de a székhelye adoszam változik pereljek vagy mi a teendő eleve kipostazhatja a felmondo papírt ha tappenz alatt vagyok tehetetlen vagyok
2016. jún. 9. 12:05
 2/11 anonim ***** válasza:

attól függ. ha megszűnt a cég, akkor nem kirúgtak hanem egyszerűen megszűnt, nincs többé, ilyenkor nem tudsz mit tenni, rosszul jártál.

viszont ha jogutóddal szűnt meg, tehát aki továbbviszi az az egész céget megvette, akkor annak át kell vennie.

ennek próbálj utána járni. perelni? annak nem értem mi értelme lenne, azt se tudod mi van, tényleg nézz utána.

ha megszűnt a céged akkor álláskeresésiről még elmehetsz csedre és gyedre, de tp-re már nem vagy jogosult.

2016. jún. 9. 12:35
 3/11 A kérdező kommentje:
Azt mondta a mostani főnököm, hogy új cég megvasarolták de aktív mert kérdeztem csak más tulaj székhelye és adoszama, kínaiak egyszerűen nem lehet velük szót érteni
2016. jún. 9. 12:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Így fogalmazott nem neki hanem az új tulajnak dolgozom
2016. jún. 9. 12:42
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem rúghat ki, mivel nem szűnt meg a cég, csak változások voltak. Az új tulajnak kötelessége átvennie. Járj utána, hogy most tényleg mi is van, lehet hogy a régi főnököd csak félre tájékozott.
2016. jún. 9. 13:11
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen szerintem is elakartam kérni a könyvelő címet telefonszamat de nem adja ide első tappenzes papírt még neki adtam a második és a többit hova küldjem?
2016. jún. 9. 14:05
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha az adószám is változott, akkor nagy eséllyel ez már egy másik cég, azaz a munkaviszionyod megszűnt, ekkor sajna nincs mit tenni. Azért a könyvelőnél kérdezznrá, hogy az új jogutód-e.
2016. jún. 9. 17:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Új adószám,új cég...
2016. jún. 9. 19:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Én azt értem 2honapja új a cég, más a tulaj más az adószám a cegnév ugyanaz és a módosítások után még az alkalmazottak is ugyanazok, még felmondás senkinek nincs így dolgoztunk és nem is tudtunk róla hogy másnak dolgoztunk ezért nem tudom hogy most az új tulaj ki rúghat e mert szerződés módosítás nem történt viszont a cég már változott
2016. jún. 9. 21:00
 10/11 anonim ***** válasza:

kérdező, értsd már meg, hogy ha megszűnt a cég, a volt főnököd eladta az üzletet egy embernek aki új céget csinált akkor nem rúg ki téged senki, mert már nincs aki megtegye. az új tulajnak meg, ha nem a céget vette meg, hanem csak az üzlethelyiséget az árúval, semmi köze ahhoz, hogy te terhes vagy, nyilván nem fog felvenni és fizetni utánad a tp hozzájárulást!

egy terhes nő védett, nem lehet kirúgni, de ha megszűnik a munkahelye akkor ennyi, nem biztosított és senkit nem perelhet, mert ez teljesen törvényes

2016. jún. 9. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!