Munkahely megszüntetése gyed alatt lehetséges?
persze, ez így működik. ha elmész tp-re, akkor nem kell utaznod a messzebb lévő munkahelyedre, mivel terhes vagy ezért védett is vagy.
azt nem nagyon értem miért szeretnél felmondani gyed alatt?
persze akkor is kapsz gyedet, de sok mindentől elesel. pl. gyes után megkapnád a felgyűlt szabikat.
akkor még egyszer :) nem gyedet hanem CSEDet kell majd igényelned! gyedre a gyerek kb 5,5 hónapos korától leszel jogosult!
személyesen nem tudod bevinni a tp-es papírt? egyébként muszáj "segítenie", letöltöd az oep oldaláról a csed igényléshez szükséges papírt, kitöltöd és elviszed a munkáltatódnak. majd ő küldi be a jövedelem igazolással
1 ne mondj fel amíg cseden-gyeden-gyesen vagy mert így jobban jársz. Ha felmondasz és jön a második baba már nem leszel jogosult csedre gyedre csak gyesre. Elúsznak a szabijaid is. Ráérsz akkor felmondani ha visszamentél, kivetted a szabijaidat és utána felmondasz hogy ne kelljen utaznod ás városba.
2- beszélj a főnököddel, hogy adja meg a könyvelője elérhetőségét és akkor a könyvelővel le levelezed a dolgokat. Az én főnök elég szórakozott tud lenni és sokszor elfelejt ezt azt elintézni (nem azért mert keresztbe akar tenni). Ő megadta a könyvelője címét és telszámát és már a tp papírt is a könyvelőnek postáztam. Írtam az első mellé egy levelet, hogy tudja ki vagyok és így hamar ment minden. A munkáltatóit is tőle kértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!