Segítene valaki adóbevallás ügyében?
Sziasztok,
Kisbabám idén februárban született, a családi adókedvezményre 2015. Augusztus havától vagyok jogosult, és igénybe is vettem azt. Most csinálom az adóbevallásom. Mivel ugye a munkáltatóm tavaly 5x 10000 Ft összegű családi adókedvezményben részesített, igy ki kell töltenem a 03 mellékletet is ahol nyikatkozom az eltartottakról. Na most májusban csinálom ugye a bevallást, amikor már 3 hónapos a gyerkőcöm és jelenleg már kapom utána a családi pótlékot is, de ugye a tavalyi évről nyilatkozom amikor még csak várandós voltam. Szóval akkor most a jogosultsághoz melyiket kell ikszelnem ezek közül?
1 - gyermek után családi pótlékra jogosult
4 - várandós nő
Illetve gondoltam kitöltöm a babám adatait ezen a részen (adóazonosító, név, születési dátum stb.), de erre kiírta a program, hogy a születési dátum nem lehet tárgyévnél (2015) későbbi. De akkor most ne 'valljam' be ezeket az adatokat miközben ő már megszületett? Hagyjam üresen, mert ő a tavalyi évben még magzat volt?
Köszi előre is!
Adóbevallást csak az elmúlt évre tudsz csinálni. Csak azt kell bevallanod, ami 2015 jan1 és 2015dec 31 között volt. És akkor még nem volt gyermeked. Őt majd jövőre kell beírnod.
Jogosultsághoz meg a várandós nőt kell beírni mert abban az időszakban te várandós voltál, nem volt meg még a gyermek.
igen, jól mondták, egyébként nem biztos hogy jövőre megcsinálja a NAV, hiszen idén is azt mondták, csak azokét csinálják meg, akik nem igényelnek semmiféle kedvezményt. Szóval én is a családi kedvezmény meg az egészségpénztár, nyugdíjpénztár miatt csináltam magam.
Egyébként, ha elakadsz, hívd fel nyugodtan a NAV kék számos ügyfélszolgálatot, ott találsz olyan menüpontot, ahol a bevallás készítésével kapcsolatban lehet érdeklődni. Személyes ügyintézőhöz kapcsolnak, akik értik a dolgukat, nekem is így segített.
Ő mondta azt is, hogy ha az ellenőrzés kiír figyelmeztetést, a sárgával nem kell foglalkozni, csak ha piros figyelmeztetést ír ki.
Hasonló volt a problémám nekem is, szintén augusztustól vettem igénybe magzat után
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!