Jár a fizetés emelés? Aki GYED-ről megy vissza dolgozni és volt időközben a munkahelyen fizetés emelés, amikor visszamegy, akkor meg kell kapni a törvény szerint amit a többiek megkaptak?
Nincs ilyen törvény, hogy mindenkinek egyformán kell emelni a bérét. Mindenkivel egyedileg szerződnek az új fizetéséről.
Az már más kérdés, hogy nem is lenne etikus elvárni, hiszen aki dolgozott az adott időszakban, és aktívan hozzájárult nap mint nap a cég eredményességének a növekedéséhez, az megérdemli a fizetésemelést. Aki meg otthon volt a gyerekkel, és nem tett keresztbe éveken át egy szalmaszálat sem a cégnél, az mire föl vár fizetésemelést? Majd ha dolgozni kezd, és kiérdemli, akkor emelik az ő fizuját is.
Dehogynincs.
Multiknál legalábbis minden évben van fizuemelés, így az átlagos fizetés emelés mértékével emelik a munkába visszatérő anyukák fizetését is munkába állás előtt.
Vagy nálunk még az szokott lenni hogy az általános piaci viszonyok szerint emelik fel a fizut.
Azért ha valaki 5-6 évet otthon van, annyi idő alatt fizuemelés nélkül eléggé elértéktelenedik a fizuja, mért dolgozzon utána kevesebb pénzért mint a többiek ha már egyszer visszamegy dolgozni?
EGyébként nekem elég szerencsém van a cégemmel, mert nekem még éves bónuszt is adtak tavaly, amikor GYEDen voltam! Ugyanúgy számolták ki a bruttóm és a cégnél eltöltött idő alapján, mint a többi dolgozónak!
Nem írtam olyat hogy törvénybe köteleznék erre a multikat, csak leírtam mi az általános gyakorlat.
Ettől még lehet olyan cég is mint a tiéd. A fizetés csökkentés mondjuk szerintem törvénybe ütközik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!