Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Megszünt az egyik munkaviszony...

Megszünt az egyik munkaviszonyom, kaphatok így csedet?

Figyelt kérdés
Kisfiammal gyes mellett volt két 4 órás munkám. Az egyikből elbocsátottak. 18 hetes terhes vagyok. Keressek még másik 4 órást (vagy kérvényezzem a 8órásba bejelentést az igazgatótól), hogy normális összeget kapjak?
2016. ápr. 13. 13:53
 1/6 anonim ***** válasza:

"Az egyikből elbocsátottak"

Hogy? Védett vagy!

Mindegy, hány órás a jogviszony, az összeg számít, amit keresel. Maradhatsz 4 órában, ha megemelik a béred. De már ez sem sokat számít, mert azt írod 4 hónapos vagy. Ha dolgozol végig, tehát még 5 hónapot, akkor is csak 2 fog beleszámítani. Mert igényléstől visszafelé 3. hónap utolsó napjától visszaszámítva 180 nap jövedelmét nézik az összeg kiszámításánál.

Viszont ha lenne egy másik 4 órás állásod, akkor az jó lehet. Mert mindkét jogviszonyban megigényled a csedet /gyedet, mindkettőt külön nézik. És ugye a megszűnt is beleszámít az időbe, ha van új. Viszont az összegnél csak az új jogviszonyban elért jövedelemből számolnak.

2016. ápr. 13. 14:06
 2/6 anonim ***** válasza:

nem nagyon értem amit írsz. hogy bocsájtottak el? terhesség alatt nem rúghatnak ki, védett vagy.

a másik, hogy ha te 4 órában dolgozol, akkor mégis hogy kérvényezhetnéd, hogy 8 órásra jelentsenek be? ez nem így működik. egyébként se számít, hogy hány órában dolgozol, a gyededbe meg már nem nagyon számítana bele ha fizuemelést kapál.

meddig szándékozol dolgozni? mennyit keresel? másik helyen mennyit kerestél és miért rúgtak ki? mióta dolgozol a munkahelyeiden?

2016. ápr. 13. 18:44
 3/6 A kérdező kommentje:

1,5 éve dolgozok az egyik helyen, ott mindenkinek 3 havonta határozott idejü szerződést írnak. Az enyém is lejárt és hát nem hosszabbítanak, mert "visszaesett a forgalom", ami persze hogy nem igaz.

A másik helyen csak januártól, ismerős ismerőse az igazgató, ezért jutott eszembe, hogy szívességet kérnék, hátha segítene kijönni a sz.r helyzetből. De akkor könyveljem el, hogy rosszul járok anyagilag?

2016. ápr. 14. 09:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Ja, 7-8. hónapig szeretnék dolgozni, ameddig bírom. Minimálbér mindkét helyen. Vagyis most már csak az egyiken.
2016. ápr. 14. 09:06
 5/6 anonim ***** válasza:

így már érthető, de akkor nem elbocsájtottak, hanem lejárt a szerződésed. mondjuk eleve azért csinálják ezt a pár hónapos szerződéseket, hogy ha terhes lesz az ember lánya, elváljanak tőle, szóval ez nem meglepő.

az a baj, hogy elég késő van már módosítani a dolgokat.

szülés előtt 3 hónapot visszamennek és onnantól nézik a fél évet. mármint hogy a gyed alapot.

tehát ha most megduplázódna a fizud akkor picit emelne a gyed alapodon, de annyit nem.

viszont ha innen is kilépnél és máshol elkezdenél dolgozni akkor csak az új munkahelyeden lévő béred lenne az alap. nincs ismerős akinek van cége? vagy valóban alkalmazna 8 órában?

én próbaidő alatt lettem terhes, korrektül elmondtam, nem alkalmaztak tovább. viszont a régi munkahelyem azt mondta, hogy ők örömmel visszavesznek erre a pár hónapra, oep azt mondta, csak a mostani bérem lesz az alap :) ami jó, mert több.. :)

2016. ápr. 14. 16:00
 6/6 A kérdező kommentje:

A helyzet az, hogy érzésre nagyon is elbocsátás. Direkt megvártam, a 12. hetet, de tovább nem, hogy tudjanak helyettem embert keresni. Na, embert nem kerestek, de hogy "óvjanak, nehogy bajom essen" ezt mondta a kisfőnök... Gondolom nem akarnának táppénzt sem fizetni esetleg 2 hónapra, ha 3 hét múlva bajom lenne.. na mindegy, ez nem ide tartozik.

Talán fog menni a 8 órás bejelentés, de így már nem is tudom. Jól kibabráltam magammal, minek szóltam :(

2016. ápr. 15. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!