Mennyi Gyed jár?
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy szerintetek érdemes e még, hogy a munkáltatóm felemelje a bejelentett béremet?A 2015. évben végig bruttó 15000 Ft összeg volt a jövedelmem, a jogviszony megszűnt, majd 2016.április elején kezdődött egy új munkaviszony 55000 Ft-os bérrel.
Ha most emelkedne a bruttó bér a teljes hátralévő időre, növelné a járó Gyed összegét?
Mármint decemberben szülsz?
Mikortól igényelnéd a csedet? Ha decembertől, akkor az igénylést megelőző 3. hónap utolsó napjától vesznek 180 bérezett napot, ergo neked akkor szeptember 30-tól visszafele nézik a 180 bérezett napot. Viszont, lehet nem lesz meg a 180 nap, így nem átlagbért vesznek majd, hanem tényleges bért, ha lesz 30 napi tényleges béred. Ha az sincs, akkor szerződés szerinti bér. A tavalyi béredet nem nézik, mivel munkahelyet váltottál, ha jól értelmezem. Ha most megemelik a béred, természetesen emelné a gyed összegét, akkor is, ha tényleges bért néznének v. szerződés szerinti bért.
Igazából számít, hogy táppénz lesz-e, pontosan mikor szülsz v. pontosan mikortól mennél csedre ?
Havi bruttó 55000 Ftról van szó? Mert az után nem sokat kapnál, alig többet mint a gyes lenne...
Ha táppénzre méaz akkor azt az időszakot is átugorják, igy ha mondjuk decemberben szülsz és a szülésig dolgozol is vagy legalább szabin vagy akkor onnantól számit a fent irt 180 nap. Kb igy számolj de ha irsz konkrét dátumot hogy meddig tervezel dolgozni akkor konkrétabbat tudunk irni ha nem boldogulsz vele.
Bocs, ahogy az első irja onnantól ahogy irtam visszafelé csak a harmadik hónaptól számolnak a csednél, gyednél pedig akkor decembertől, ott több emet béres időszakod lenne mint csednél, mert ott is az igényléstől nézik vissza igy a december eőtti 3 hónap is beleszámit és nem esik ki.
De ha neked önköltséges lenne a béremeés számolgass mert nem biztos hogy jobban járnál.
Köszönöm a válaszokat :)
Még csak pénteken fogok tudni pontosabb dátumot, de ha minden igaz november vége felé érkezik a baba :)
Igen, önköltséges lenne addig a béremelés.
Akkor szerintetek érdemes?
Meddig tervezel dolgozni? Táppénzre tervezel menni?
Utána kellene kérdezni a könyvelőtöknél hogy mennyi a különbözet amit be kellene fozetned, és utána számolgatni hogy mennyivel kapnál többet rá.
Én is megemeltettem a bruttómat, de nekem egy részét bevállalta a cégem, rendesek voltak, bár igy lettem a ténylegesre bejelentve de akkor is örültem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!