Házi betegápoló nem számít veszélyeztetett terhesnek?
Állítólag a 8. hónap végéig szoktak dolgozni a kismamák.
Mivel ezután kiírják őket.
Olyan dolgokkal kerülnek testközelbe, mint pl. fertőzésveszély, emelgetés, stb.
Aki hasonló munkakörben dolgozik, mikor ment táppénzre??
tényleg nem kérdezik, hogy mit dolgozol, ez egy ilyen ország, mindenkit kiírnak, ha akarja.:)
engem az sztk-ban a doki a 22. héten vegzált azzal, hogy miért nem hagyom abba a munkát (irodai munka, heti egy kötelező nappal, erről ő is tudott), mert senki se fogja megköszönni, hogy dolgozom. mondjuk a családi kassza és az agyam is megköszönték, dehát...ő tudja.:)
Kevered a szezont a fazonnal.
Veszélyeztetett terhesség miatt akkor mehetsz táppénzre, ha az egészségi állapotod (tehát nem önmagában a terhesség ténye) nem teszi lehetővé hogy dolgozz. Vérzel, nyílik a méhszáj, fenyegető vetélés... stb.
Ha a munkaköröd nem alkalmas egyetlen terhes számára sem, akkor távolléti díj jár és nem vagy veszélyeztetett.
3-as tökéletesen jól írja.
Nem veszélyeztetett terhes az, aki teljesen egészséges kismama, csak a munkakörét nem láthatja el terhesen. Ilyen esetben táppénzcsalás, ha kiír az orvos.
A munkáltató köteles olyan munkakört biztosítani, amit terhesen is gond nélkül végezhet a dolgozó. Ha nincs ilyen munkakör, akkor köteles felmenteni a munkavégzés alól, és távolléti díjat fizetni.
Az üzemorvoshoz kell menni, ő fogja kiállítani a papírt, hogy az adott munkakört nem végezheted terhesen.
Ja, és a táppénz csak azért jó, mert a munkáltatónak sokkal kevesebbe kerül. Viszont a dolgozó sokkal rosszabbul jár anyagilag...
Értem én a különbséget, rosszul tettem fel a kérdést.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!