Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Házi betegápoló nem számít...

Házi betegápoló nem számít veszélyeztetett terhesnek?

Figyelt kérdés

Állítólag a 8. hónap végéig szoktak dolgozni a kismamák.

Mivel ezután kiírják őket.

Olyan dolgokkal kerülnek testközelbe, mint pl. fertőzésveszély, emelgetés, stb.

Aki hasonló munkakörben dolgozik, mikor ment táppénzre??

2016. ápr. 12. 07:23
 1/5 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem annak számít,hisz ha magatehetetlen emberről van szó,akkor forgatni,emelni kell.Én kórházban dolgozom,nem háziápolásban,de a 20.hetig dolgoztam.Egyébként a nőgyógyászok nem kérdezik,hol dolgozol,odamész,hogy vegyenek tp-re,és szó nélkül megteszik.Az én esetemben még ki is akadt,hogy miért nem mentem eddig.
2016. ápr. 12. 08:22
 2/5 anonim ***** válasza:
37%

tényleg nem kérdezik, hogy mit dolgozol, ez egy ilyen ország, mindenkit kiírnak, ha akarja.:)

engem az sztk-ban a doki a 22. héten vegzált azzal, hogy miért nem hagyom abba a munkát (irodai munka, heti egy kötelező nappal, erről ő is tudott), mert senki se fogja megköszönni, hogy dolgozom. mondjuk a családi kassza és az agyam is megköszönték, dehát...ő tudja.:)

2016. ápr. 12. 08:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kevered a szezont a fazonnal.

Veszélyeztetett terhesség miatt akkor mehetsz táppénzre, ha az egészségi állapotod (tehát nem önmagában a terhesség ténye) nem teszi lehetővé hogy dolgozz. Vérzel, nyílik a méhszáj, fenyegető vetélés... stb.

Ha a munkaköröd nem alkalmas egyetlen terhes számára sem, akkor távolléti díj jár és nem vagy veszélyeztetett.

2016. ápr. 12. 09:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

3-as tökéletesen jól írja.

Nem veszélyeztetett terhes az, aki teljesen egészséges kismama, csak a munkakörét nem láthatja el terhesen. Ilyen esetben táppénzcsalás, ha kiír az orvos.

A munkáltató köteles olyan munkakört biztosítani, amit terhesen is gond nélkül végezhet a dolgozó. Ha nincs ilyen munkakör, akkor köteles felmenteni a munkavégzés alól, és távolléti díjat fizetni.

Az üzemorvoshoz kell menni, ő fogja kiállítani a papírt, hogy az adott munkakört nem végezheted terhesen.

Ja, és a táppénz csak azért jó, mert a munkáltatónak sokkal kevesebbe kerül. Viszont a dolgozó sokkal rosszabbul jár anyagilag...

2016. ápr. 12. 09:21
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem én a különbséget, rosszul tettem fel a kérdést.

Köszönöm a válaszokat.

2016. ápr. 13. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!