Továbbra is a Gyes?

Figyelt kérdés
Eddig Gyest kaptam meg családi pótlékot mert nem volt még a munka viszonyom. Úgy terveztük hogy a 2. Baby előtt dolgozni fogok legalább egy évet. De teherbe estem. Van ilyenre valami támogatás? Vagy csak mi vagyunk ilyen elovigyazatlanok? 😁😳😳
2016. ápr. 6. 22:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mi terveztük a ketteskét.Nekem jelenleg két hét hiányzik a csed,gyedhez.De szervezés alatt van nekem a munka,csak ki kell várni még,hogy összejön-e helyben,vagy sem.Ha nem,akkor van tuti fixen helyem másik városban is.Szóval úgymond nekem szinte már készpénz,hogy csed/gyed lesz.

De !!! Jelenleg én sem dolgozom,viszont úgy vagyok vele,ha mégse sikerül,6hónapot elleszek gyesen,aztán átveszi párom a kicsit gyedre,én meg fizetem a tb-met két éves koráig.Mivel párom "jól" keres,ő meg max gyedes lesz,bár csak az újszülöttre kap adót majd,mert lányomnak nem ő az édesapja.

Nekem a munka ugyan közmunka lesz,de irodai,szuper kollégákkal(ismerem a fönököt is,irodában a csajszit is),szóval ha csed és gyed lesz,az is két gyermekes adóval kb ha 65 ezer lesz,szóval mindenképp ebben az esetben is párom venné át a gyedet majd,mert ő a tb-met levonva is megkap majd 109 ezret.

Támogatás nincs ha az egy főre jutó 37ezernél kb több.Egy magzatra meg még max az adó jár csak, 13.hét betöltésétől apukának is kettő után,ha övé mindkettő vagy ha házasok vagytok,akkor neki fizu mellé 25ezer pluszba.De kb ennyi.

2016. ápr. 7. 09:50
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2016. ápr. 7. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!