Továbbra is a Gyes?

Figyelt kérdés
Eddig Gyest kaptam meg családi pótlékot mert nem volt még a munka viszonyom. Úgy terveztük hogy a 2. Baby előtt dolgozni fogok legalább egy évet. De teherbe estem. Van ilyenre valami támogatás? Vagy csak mi vagyunk ilyen elovigyazatlanok? 😁😳😳
2016. ápr. 6. 22:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%

csak mert kérdezted, igen, ilyen helyzetben féláras az abortusz. szóval biztos nem csak ti vagytok ilyen felelőtlenek, különben nem lenne külön kedvezmény rá gyes alatt...

amúgy ige, természetesen gyes és csp jár majd a másodikra is, nem fogsz azért plusz pénzt kapni mert sorra szülöd munkanélküliként a gyerekeket :(

2016. ápr. 6. 22:38
 2/12 Eszter76 ***** válasza:

Ha a párod mindehhez kb. minimálbért keres, akkor talán jár rendszeres gyermekvédelmi támogatás... de még akkor is nagyon súroljátok, hogy jár-e... ha ennyire nem gáz a helyzet, akkor semmi, csak a GYES + CSP.

Azt hiszem, 39000 Ft/fő körül van a limit a rendszeres gyermekvédelmi támogatásra, és mindent bele kell számolni - férjed összes jövedelmét, a te GYES-edet és a családi pótlékot is, aztán elosztani 4-gyel (ti ketten + a 2 gyerek).

A helyi Gyermekvédelmi Szolgálathoz mindenképpen érdemes elmenni, mert egyrészt ők adják a papírokat, amiket aztán az Önkormányzathoz kell beadni, másrészt lehet, hogy ha nem vagytok jogosultak a támogatásra, akkor is tudnak segíteni - pl. ha van adomány, akkor kaphattok pelenkát vagy ruhákat a gyerekeknek.

Önkormányzata válogatja, hogy van-e más támogatás - de oda is mindenféle papírok kellenek. Pl. rendkívüli települési támogatásra is be lehet adni kérelmet. Ez általában nem sok pénz, de ilyenkor minden fillér számít.

Egyébként meg gratulálok a babához! Legyetek nagyon boldogok együtt!

2016. ápr. 6. 22:47
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A párom nem keres rosszul. Nem fogunk a pénzbe fürödni de azt hiszem még leszünk. Eszembe se jutott hogy elvetesem. Lehet nem fog megkapni minden játékot de enni ruhazkodni és a legfontosabbak meglesznek nekik az biztos.
2016. ápr. 6. 22:51
 4/12 anonim ***** válasza:

te kérdezted, hogy van-e erre a helyzetre támogatás, én csak leírtam, hogy ez az amit ad a kormány... ha kell.

de nem várj már tényleg valami pluszt mert te nem dolgoztál és mégis szültél, nincs mire :) viszont ha már ilyen jól keres, miért nem ő veszi igénybe a gyedet?

2016. ápr. 6. 23:05
 5/12 anonim ***** válasza:
És ha igénybeveszi,családi adókedvezmény is jár neki?
2016. ápr. 6. 23:18
 6/12 A kérdező kommentje:
De dolgoztam csak nem lett mwg az egy év. :) tudom de gondoltam válaszolok rá :) Gondoltunk arra is hogy párom igény be veszi a gyed extrát. Igen jár az adó kedvezmény is, ami a fiamnál 10.000Ft jelentett.
2016. ápr. 6. 23:28
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem azt írtam hogy igen igen jól csak azt hogy nem rosszul :)
2016. ápr. 6. 23:29
 8/12 anonim ***** válasza:

akkor kezdjük elölről:

mennyi idős a nagy? mennyit dolgoztál mostanában illetve mennyi idős terhes vagy?

2016. ápr. 6. 23:34
 9/12 A kérdező kommentje:
1.5 éves. Hát mwg nagyon elején vagyok 5hetes. Nem dolgoztam köztük ha elre gondolsz.
2016. ápr. 7. 00:41
 10/12 anonim ***** válasza:

igen arra, mert azt írtad, hogy dolgoztál. na mindegy.

mivel 1,5 éves, így még fél évig a párod veheti igénybe a gyedet, szóval még ma cseréljetek, gondolom nem mindegy, hogy 25E vagy teszem azt 100.000.- kaptok.

ha lejár a férjed gyede akkor te igényeld a gyest és majd a kicsire is, majd mikor fél éves lesz, ismét igényelheti a férjed...

addig meg majd 12. hét után a férjed 25.000.- ft is kap adókedvezményként a fizujához ha házasok vagytok

2016. ápr. 7. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!