Van lehetőség Gyed alatt a fizetés nélküli szabadság ideiglenes megszakítására? 2-2,5 hónapra tudnék visszamenni, addig a férjem maradna itthon. Viszont utána ő nem fog tudni itthon maradni, ezért kellene visszajönnöm.
lehet, megteheted, ha nem rúgnak ki.
bár szerintem ezt csak nagyon biztos munkahelynél lehet megjátszani, ugyanis onnantól, hogy visszamész, nem vagy védett! kirúghatnak. és ha bejelented, hogy de te 2 hónap múlva újra elmész 1 évre szabira és ugye emiatt kirúgták a helyettesed és most kakiban hagyod őket, akkor lehet berágnak. de ne legyen így! :)
férjedet ha kirúgták akkor el tud menni munkanélkülire arra az időre, az a fizuja 70%, mint a gyeded.
ja igen, ha visszamész dolgozni, akkor időben szólj, mert minimum 30 nappal előbb kell bejelenteni és a szabival kezdődik, ezeket ne felejtsd el
Nem rúghatnak ki a gyerek 3 éves koràig.
Szerintem nem sok értelme van,főleg,hogy a szabik miatt kb egy hónapod lesz amit dolgozol. Gondolom a gyedet nem variàljàtok.
Úgy lenne értelme ha megoldanàtok a nyarat és màr nem mennél vissza fizunélkülire.
4es rosszul tudod, csak akkor rúghatjàk ki,ha
1, a munkakörében elkövet vmi gondatlansàgot,hàtrànyt okozva a cégnek,ami ugye kimerìti az azonnali hatàlyú felmondàst
2, àtszervezték a munkakörét és helyette màs munkàt nem tudnak felkìnàlni a szakképzettségének megfelelően vagy adnànak màs munkàt,de azt a kérdező nem fogadja el(persze a kisgyerekes szabàlyokat betartva pl nincs éjszakai műszak, max 1,5 óràs utazàs)
Tehàt a rendkìvüli indokon kìvül nincs lehetősége a cégnek felmondani, ezt az indokot pedig ìràsban kell lenyilatkoznia és amennyiben ez nem helytàllò úgy kàrtérìtésként 12 havi alapbér is megilleti a gyermekes anyàt.
Tehàt való igaz,felmondhatnak csak azt megfelelően indokolni kell. Az nem elég indok,hogy màr felvettük kis pistit 3 évre ezért nem veszünk vissza.
Köszönöm a válaszokat!
Azért gondoltam rá, mert többen elmentek most szülni és mondták, hogy nagyon várnak vissza. De ha ki kell vennem a szabit, akkor felesleges, inkább nem variálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!