Csed és Cafetéria?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Keresgélem a neten a szabadságos témákat, hogy mennyi jár, ha majd visszamegyek és ezt a szöveget találtam:

"Ezen túlmenően az egyenlő bánásmód követelménye alapján nem lehet megkülönböztetni a szülési szabadságon lévő munkavállalót más, összehasonlítható helyzetben lévő munkavállalóktól. Ebből következően a szülési szabadságon lévő munkavállaló számára nem kell biztosítani a kifejezetten munkába járáshoz kapcsolódó helyi bérletet, de például az Erzsébet-utalványt már igen."

Tehát ha én kapok Erzsébet utalványt, akkor azt a munkáltatóm KÖTELES adni a Csed ideje alatt? Jól értem?

2016. márc. 23. 13:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha cafeteriaban kaptad, akkor igen.

Én is kaptam szép kártyát is és erzsébetet is az 1. és a 2. gyereknél is most, igaz 2016-ból a januárt már elsumákolták (februárig járt a csed).

2016. márc. 23. 13:16
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudod hol van leírva jogszabályban? Mert jó lenne az orruk alá nyomni, ha nem adják meg.
2016. márc. 23. 13:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Munka törvénykönyve, 2012. I. törvény, 6. fejezet:

Egyenlő bánásmód követelménye

12. § (1) A munkaviszonnyal, így különösen a munka díjazásával kapcsolatban az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. E követelmény megsértésének orvoslása nem járhat más munkavállaló jogának megsértésével vagy csorbításával.

(2) Munkabérnek minősül az (1) bekezdés alkalmazásában minden, a munkaviszony alapján közvetlenül vagy közvetve nyújtott pénzbeli és természetbeni juttatás.

magyarán az Erzsébet a munkabéred része! a munkabéredben pedig nem érhet hátrány azért mert szülési szabadságon vagy, az egyenlő bánásmód követelménye szerint.

Továbbá ez:

[link]

2016. márc. 23. 13:52
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]

127pr.(5) A szülési szabadság tartamát a kifejezetten munkavégzéshez kapcsolódó jogosultságot kivéve, munkában töltött időnek kell tekinteni.

Erre pedig ha neked járt cafeteria, akkor a szülési szabi ideje is beleszámít, mint munkában töltött idő.

De hivatkozás helyett először próbálj meg velük erről beszélni, hogy

azt hallottad...olvastad, hogy...meddig kell leadnod a papírt rá...ezt utólag szokták-e elszámolni?...külön kezelik-e a cafeteriát a szülési szabisoknak stb.

2016. márc. 23. 13:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!!!
2016. márc. 23. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!