GYES alatt szülni a 3. gyereket, de már GYED alatt dolgoztam. Miből-hogyan számolják a CSED-et és GYED-et?
Figyelt kérdés
2. gyermekem 2014. 03. 08-án született, utána TGYÁS-t, majd GYed-et kaptam, jelenleg GYES-t kapok utána.2015. szeptemberében visszamentem GYED mellett dolgozni,8 órában, havi bruttó 145. 000 forint a munkabérem. Most ismét babát várok, szülés várható időpontja 2016.11. hó közepe. Hogyan-miből fogják számolni a most már CSED-et majd GYED-et? Ha valaki, esetleg egy bérszámfejtő konkrét számokat is tudna írni annak nagyon örülnék. Olvastam olyat, hogy az új szabályok szerint ha GYES alatt szülök akkor ez esetben nem kaphatok kevesebbet, mint amennyit a 2. gyermekem után kaptam. A kalkulátorok ahány van, annyi összeget dob ki. teljesen belezavarodtam már.2016. márc. 20. 13:42
1/4 anonim válasza:
azt nem írtad, hogy mennyit kaptál anno.
egyébként igen, ugyanúgy számolják a csedet, gyedet, tehát a br fizetésed 70%-a, nettoban. viszont kedvezményszabály van, nem kaphatsz kevesebbet ha gyes alatt szülsz. na de te azóta visszamentél, rendesen keresel. vagy az ikrek előtt jóval magasabb volt a fizetésed?
2/4 anonim válasza:
első vagyok, bocsánat, valamiért azt hittem ikrek az elsők! :) szóval az a kérdés, hogy mennyit kerestél a második gyerek előtt? vele mennyi volt a gyeded?
3/4 A kérdező kommentje:
Annó a maximum GYED-et kaptam, most kevesebb a bérem, nem jön ki belőle a maximum GYED.
2016. márc. 20. 14:23
4/4 A kérdező kommentje:
Közben megtaláltam: "kedvezményszabály" ez a kulcsszó. Tehát nem kaphatok kevesebbet, mint az előző gyerkőc után, mivel ugyanaz a munkáltatóm.
Azért nagyon köszönöm, hogy válaszoltál!
2016. márc. 20. 14:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!