Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyed után mennék vissza...

Gyed után mennék vissza dolgozni, mennyi szabadság jár?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Gyed után szeretnék visszamenni dolgozni, esetleg lenne még 2-3 hónap gyes is és utána. Mindenki mást mond, hogy mennyi szabadság jár. Most más a szabályozás, mint régen ez biztos. A főnököm még nem hajlandó kiszámolni, akit még meg tudnék kérdezni most szabadságon van, a kalkulátorok a neten mind mást mutatnak. Tudnátok nekem segíteni ebben? Jövő héten tudom megkérdezni leghamarabb, addig szeretnék valami pontosabbat tudni.
2016. márc. 7. 11:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

eleve aki 2011 augusztus előtt kezdte meg a szülési szabiját azoknak még több járt az akkori számítási elv szerint. nem sok valóban. ha több gyerek van, az is dob rajta, talán ezért is lehetett több nekik.

egyébként nem vagyok jártas a témában mert még nem tartok ott, de nincs valami olyasmi dolog, hogy a beszoktatást el lehet kezdeni még az előtt hogy visszamennél, ha van szándéknyilatkozat hogy visszavesznek a helyedre?

2016. márc. 7. 13:28
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok, nem okoskodtam, de ha pontosan akar számolni, nem mindegy az a jó pár nap sem, mert 1-2 nap szabi is múlhat rajta. De mindegy.

Egyébként a 9-es válaszban jól levezette, annyi hogy a 229 napra csak 16 nap jár időarányosan (hiszen a + 2 napot csak a baba születése után tudtad igényelni). Szóval így nekem 17 nap jött ki.

Igazából azért is tűnhet kevésnek, mert sokan nem gondolnak abba bele, hogy ha előre kiveszi a szabit, akkor utána mondjuk a tgyás/gyed idejére már nem fog járni "újra". Ezért is érdemes meggondolni. Én ezért nem vettem ki előre, mert nekem pont nyár végi, így a "kelleni" fog a szabi az őszi kezdésre. Az első gyerkőcöm téli, nála nem volt gond ilyen szempontból, ki is vettem előre a szabikat.

2016. márc. 7. 14:11
 13/17 A kérdező kommentje:

Igen, most már okosabb vagyok és is, nem tudtam, hogy bent lehet hagyni a szabit. A kolléganőim is így vették ki, nyilván nekik még a régi rendszer szerint, nem is kellett utána, mert volt elég szabi. Én kivettem az egészet és utána volt pár hét táppénz. Ha tudtam volna, hogy lehet bent hagyni szabit, akkor hagyok. Nem néztem utána, mondani meg nem mondta senki sem.

A bölcsit 2 héttel lehet megkezdeni a munkába állás előtt, de ha januárban megyek vissza december közepén nem tudom elkezdeni vele, mert nincs felvétel sem, meg jön a szünet. Úgyhogy januárban kezd ő is. Legalábbis ez a terv. :)

2016. márc. 7. 14:31
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

12: elvileg arra az évre, amelyben születik a gyerek, meg kell adnia a munkáltatónak a teljes 2 napot. legalább is én így értelmezem az MT.t

A pótszabadságra való jogosultság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.

2016. márc. 7. 15:06
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

én direkt kivettem előre, 3 év alatt annyi minden történhet a munkáltatóddal...én pl jól tettem hogy kivettem mert a cégem már csak papíron létezik, a munkaköröm megszűnt, az ahhoz kapcsolódó tevékenysége is a cégnek. ha visszamegyek, nem lesznek kötelesek visszavenni, persze a szabadságot ki kellene adniuk, de tudom hogy maguktól nem fogják, emiatt meg nem megyek a munkaügyi, amiatt a 10 nap miatt...

jobban megérte előre kivennem úgy legalább nem kellett táppénzre mennem

2016. márc. 7. 15:07
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
*a munkaügyi bíróságra
2016. márc. 7. 15:08
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
En 3 itthon toltott evre kaptam 29nap szabit. Nem sok.😞
2016. márc. 7. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!