A bölcsőde kéri a NETTÓ jövedelmünket, de belezavarodtam, hogy mi számít bele?
A férjem szerint a családi pótlék is, ebben nem vagyok biztos.
Illetve én max. GYED-et kapok, de a munkahelyem automatikusan levon belőle az önkéntes magánnyugdíjpénztári tagdíjra. Ezzel csökkentve számoljak, vagy enélkül?
Ma szóltak, hogy holnapra kell, úgyhogy próbálom összevakarni, hogy mi számít bele nettó jövedelembe és mi nem.
(A férjem fizetése ugye egyszerűbb, ott csak a szokásos járulékokat, adókat vonják.)
Jovedelem:
-munkabér, tappenz, gyes, gyed, csed, ápolási díj, nyugdíj, családi pótlék, gyermektartasdij
Igen, a magánnyugdíj aktív munkavállalóként úgy nézett ki, hogy a bérem X%-át vonták, plusz a munkáltató hozzátett egy fix összeget.
Most az alap 5e-t vonják, a munkáltató jelenleg nem tesz hozzá.
Házasok vagyunk egy gyerekkel, tehát a férjem munkabére, az én GYED-em, a családi adókedvezmény és a családi pótlék a bevételünk. Akkor ezeket mind adjam össze.
Az étkezési ingyenességhez mennyi az egy főre eső korlát, ezt tudja valaki? (Emiatt kell leadni a jövedelmeket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!