Táppénzen vagyok, nem érkezett még utalás. Kezdjek aggódni? Az OEP vagy a munkahelyem felé reklamáljak?
Másfél hónapot voltam itthon, veszélyeztetett terhesként. Úgy tudom, ilyenkor a munkahely által fizetett 15 nap felejtős, rögtök az OEP fizeti a táppénzt. A munkahelyem kifizetőhely. A szerződésemben 10. a fizetési határidő. Az igazolást időben leadtam. De nem kaptam még egy fillért sem.
Hétfőn már megyek dolgozni, illetve csak mennék. Ugyanis kifizettük a férjem jövedelméből a rezsit, a hitelt, és már nem marad annyi, hogy be is járjak, meg együnk is.
Várjak még türelmesen, csak később kapok táppénzt? Vagy kezdjek el telefonálgatni? Azt se tudom, merre induljak. :(
Attól, hogy a táppénzt a munkáltatód utalja, még nem ugyanaz vonatkozik rá, mint a munkabérre. Tehát ezt nem 10.ig kell utalniuk.
Igen, betegszabi ilyenkor nincs, azonnal táppénzzel kezdesz.
Esetleg az OEP-et hívd fel, mert lehet náluk akadt meg a dolog.
Elcseszték. Ma értem őket utol telefonon, hétfőn intézkedek, és lesz utalás.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!