Most akkor hogy is van ez? (GYED Extra)
Figyelt kérdés
Mivel tudtam hogy nemsokára visszamegyek dolgozni ezért az OEP honlapján és különböző fórumokon utána néztem hogyan is kell igényleni a GYED Extrát. Mivel mindenhol azt írták hogy automatikusan jár csak a munkáltatónak kell jelezni hogy GYED-en vagyok nem tettem semmit. Január 1.-én el is kezdtem tölteni a felgyülemlett szabijaimat majd 21.-ével közös megegyezéssel azonnali hatállyal felbontottuk a munkaszerződésemet mivel kaptam egy sokkal jobb lehetőséget. Az Új munkahelyemen 8.-án azaz most hétfőn fogok kezdeni. És annak rendje módja szerint lejelentettem hogy munka mellett Gyeden vagyok. A Munka ügyis azt mondta utána néz nekem hogy kell e valamit intézni mert nincs másik GYED Extrás dolgozójuk így nem tudja. Majd ma reggel felhívnak hogy le kell adnom a kérelmet az OEP-hez hogy kapjak Gyedet. Ráadásul ebben a hónapban nem kaptam GYED-et bár sokan mások se valami rendszer hiba miatt elvileg. Most már végképp tanácstalan vagyok. Akkor most kell igényelni vagy sem? Azért nem kaptam GYED-et amiért még jó pár ember sem vagy azért mert Januárban életbe lépett a munkaviszonyom?2016. febr. 6. 10:23
1/7 anonim válasza:
Kérdés: az előző munkahely kifizetőhely volt, vagy az OEP utalt.
2/7 anonim válasza:
Épp azt akartam írni, mint az előző, mert ha az előző munkahelyed kifizető volt és ugye ott felmondtál, már az OEP fog utalni neked, vagyis a volt munkahelyed lejelentette, hogy már nem vagy a dolgozója és akkor azért van átfutási ideje míg az OEP átveszi a kifizetést, ill. ezért is kell újra leadnod az OEP felé az igénylésedet, ill. nem újra hanem hogy kéred a gyedet a munka mellé, huh most hirtelen nem tudom a pontos nevét a nyomtatványnak, de vmi továbbfolyósítással kapcsolatos.
3/7 A kérdező kommentje:
Sem az előző sem a mostani munkahelyem nem kifizetőhely mindig az OEP utalt nekem
2016. febr. 6. 11:39
4/7 anonim válasza:
Akkor semmit nem kell tenned. A munkáltatónak jelölni kell havonta a 08-as bevallás M lapján, hogy gyedet kapsz. Ennyi.
5/7 anonim válasza:
Semmi teendőd, ugyanúgy utal tovább az OEP.
De ha ennyire "tudatlan" e téren a munkaügyis, akkor hívd fel a figyelmét, hogy szochó kedvezményt tudnak utánad érvényesíteni. Lehet, ezt sem tudja.
6/7 anonim válasza:
Szia. Nem biztos, hogy válasz bármire, de az én munkahelyem (nem változott a szülés előttihez képest) kifizetőhely. Februárban született a lányom, november 1-én kezdtem dolgozni (itthonról, de ennek nincs jelentősége a téma szempontjából). Novemberben le kellett ugye mondanom a gyedet, majd a jogszabályváltozás miatt januárban újra igényelnem, ekkor már ugye a gyed extrát, a formanyomtatványon. Ennek több hete. Se januárra,se februárra nem utaltak eddig egy vasat se...
7/7 A kérdező kommentje:
Igen de nekem eddig is ugye az OEp utalt ezért elvileg nem kell újra igényelnem, holnap kiderül hogy megjön e a pénz :)
2016. febr. 7. 18:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!