Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Most akkor hogy is van ez?...

Most akkor hogy is van ez? (GYED Extra)

Figyelt kérdés
Mivel tudtam hogy nemsokára visszamegyek dolgozni ezért az OEP honlapján és különböző fórumokon utána néztem hogyan is kell igényleni a GYED Extrát. Mivel mindenhol azt írták hogy automatikusan jár csak a munkáltatónak kell jelezni hogy GYED-en vagyok nem tettem semmit. Január 1.-én el is kezdtem tölteni a felgyülemlett szabijaimat majd 21.-ével közös megegyezéssel azonnali hatállyal felbontottuk a munkaszerződésemet mivel kaptam egy sokkal jobb lehetőséget. Az Új munkahelyemen 8.-án azaz most hétfőn fogok kezdeni. És annak rendje módja szerint lejelentettem hogy munka mellett Gyeden vagyok. A Munka ügyis azt mondta utána néz nekem hogy kell e valamit intézni mert nincs másik GYED Extrás dolgozójuk így nem tudja. Majd ma reggel felhívnak hogy le kell adnom a kérelmet az OEP-hez hogy kapjak Gyedet. Ráadásul ebben a hónapban nem kaptam GYED-et bár sokan mások se valami rendszer hiba miatt elvileg. Most már végképp tanácstalan vagyok. Akkor most kell igényelni vagy sem? Azért nem kaptam GYED-et amiért még jó pár ember sem vagy azért mert Januárban életbe lépett a munkaviszonyom?

2016. febr. 6. 10:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Kérdés: az előző munkahely kifizetőhely volt, vagy az OEP utalt.
2016. febr. 6. 11:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Épp azt akartam írni, mint az előző, mert ha az előző munkahelyed kifizető volt és ugye ott felmondtál, már az OEP fog utalni neked, vagyis a volt munkahelyed lejelentette, hogy már nem vagy a dolgozója és akkor azért van átfutási ideje míg az OEP átveszi a kifizetést, ill. ezért is kell újra leadnod az OEP felé az igénylésedet, ill. nem újra hanem hogy kéred a gyedet a munka mellé, huh most hirtelen nem tudom a pontos nevét a nyomtatványnak, de vmi továbbfolyósítással kapcsolatos.
2016. febr. 6. 11:25
 3/7 A kérdező kommentje:
Sem az előző sem a mostani munkahelyem nem kifizetőhely mindig az OEP utalt nekem
2016. febr. 6. 11:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor semmit nem kell tenned. A munkáltatónak jelölni kell havonta a 08-as bevallás M lapján, hogy gyedet kapsz. Ennyi.
2016. febr. 6. 11:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Semmi teendőd, ugyanúgy utal tovább az OEP.

De ha ennyire "tudatlan" e téren a munkaügyis, akkor hívd fel a figyelmét, hogy szochó kedvezményt tudnak utánad érvényesíteni. Lehet, ezt sem tudja.

2016. febr. 6. 13:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia. Nem biztos, hogy válasz bármire, de az én munkahelyem (nem változott a szülés előttihez képest) kifizetőhely. Februárban született a lányom, november 1-én kezdtem dolgozni (itthonról, de ennek nincs jelentősége a téma szempontjából). Novemberben le kellett ugye mondanom a gyedet, majd a jogszabályváltozás miatt januárban újra igényelnem, ekkor már ugye a gyed extrát, a formanyomtatványon. Ennek több hete. Se januárra,se februárra nem utaltak eddig egy vasat se...
2016. febr. 7. 13:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen de nekem eddig is ugye az OEp utalt ezért elvileg nem kell újra igényelnem, holnap kiderül hogy megjön e a pénz :)
2016. febr. 7. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!